La Biblioteca Valenciana rep la donació de fotografies i diapositives de Francesc Jarque

349
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

– Els fills del fotògraf han donat una sèrie de 175 fotografies i més de 20.000 diapositives del Corpus, retrats, Espanya rural i Espanya de 1960-1970

Els fills del fotògraf Francesc Jarque han realitzat una nova donació a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu de material fotogràfic que va realitzar el seu pare que conté retrats, instantànies del Corpus, l’Espanya rural i l’Espanya de la dècada dels seixanta, i diapositives d’altres països de diferents anys.

En total unes 175 fotografies i 21.775 diapositives que se sumen als fons que es tenen a la Biblioteca Valenciana, procedents d’altres donacions anteriors de la família, i que ascendeixen a més de 20.000 documents de fotògraf valencià.

Els donants consideren que la Biblioteca Valenciana els ofereix la millor oportunitat per a donar aquests fons bibliogràfics i documentals al poble valencià perquè en garanteix la conservació, organització, unitat i disponibilitat per al públic estudiós.

Tota la documentació que integra aquesta donació es deixa al servei de la investigació històrica i cultural i la Biblioteca Valenciana queda autoritzada a reproduir la documentació donada per qualsevol mitjà tècnic amb finalitat científica, docent o estrictament cultural.

Francesc Jarque (1940-2016) va retratar la societat valenciana i espanyola a partir de 1960 i es recreava en detalls quotidians que constituïen el dia a dia de les persones. Amb la seua extensa producció va realitzar una important tasca divulgativa del patrimoni i de la cultura popular valència a través de les seues fotografies documentals.