La Biblioteca de Vistabella, espai cultural per excel·lència

674
PUBLICITAT

La Biblioteca Municipal de Vistabella ‘Joaquin Osset Merle’, situada enfront de l’ermita del Loreto, és un punt de trobada per als amants de la lectura en particular i de la cultura en general. I és que, aquest espai lúdic i educatiu obri les seues portes per a la realització de diferents activitats per a tots els públics i gustos.

La seua unió amb el centre educatiu la fa ideal per a albergar activitats com l‘Escola Matinera o les extraescolars per a xiquets i xiquetes. Així mateix també serveix com a escenari de contacontes i tallers, així com de seu per a l’Espai Jove del poble.

La Biblioteca Municipal de Vistabella exerceix la funció de Sala de Consulta i préstec de llibres els dilluns i dimecres a la vesprada i els dijous al matí. A més, un dissabte al mes s’obri en horari de matí. En aquest temps, els usuaris i usuàries tenen l’oportunitat de prendre prestats aquells llibres que més els interessen per a portar-los a les seues cases o utilitzar el servei de BookCrossing (intercanvi de llibres). El personal de la Biblioteca també anima a sol·licitar el carnet de lector de la Xarxa Electrònica de Lectura Pública Valenciana per a accedir a un gran nombre de llibres electrònics, audiollibres i revistes a través d’eBiblio. Un accés que es pot realitzar des de casa o des de la pròpia Biblioteca gràcies a l’accés a internet gratuït que s’ofereix. Al mateix temps, indicar que l’accés a internet converteix a la Biblioteca en lloc d’estudi i de teletreball.

Recentment, des del mes de desembre passat, el CRA Penyagolosa, amb el qual col·labora estretament la Biblioteca, compta amb un acord amb la Biblioteca Pública de l’Estat a Castelló (Rafalafena) pel qual es permet accedir a un sistema de préstec col·lectiu de materials. Aquest mètode, que pot ser utilitzat per qualsevol lectora o lector, és d’especial rellevància per al Col·legi ja que així el professorat disposa de materials diversos i complets sobre les matèries a tractar amb l’alumnat. Indicar que aquests préstecs col·lectius de ‘Llibres Viatgers’ es realitzen per lots que es renoven cada dos mesos.

–             Immersió en les xarxes socials

La Biblioteca Pública de Vistabella es va unir a la fi de 2021 a la xarxa social Facebook per a difondre les diferents activitats que es realitzen, els horaris actualitzats i algunes de les novetats literàries. Totes aquelles persones que vulguen conéixer l’última hora de l’espai cultural poden seguir a la pàgina de Facebook ‘Biblioteca de Vistabella’. De la mateixa manera, la pàgina web ‘biblioteca.vistabelladelmaestrat.es’ recull tota la informació de rellevància sobre el recinte i serveis.

–             Contracte ECOVID

Des del passat 1 de desembre de 2021, la Biblioteca compta amb un horari d’obertura estable gràcies a una contractació a través el programa ECOVID de LABORA. L’ajuda concedida a l’Ajuntament va ser de 30.702,96 euros i la persona contractada, en este cas una dona titulada, havia de tindre més de 30 anys i estarà al seu lloc de treball durant 12 mesos a jornada completa.