La biblioteca de Vilafranca va registrar més de 6.000 visites a 2013 i compta amb 53 nous socis

280
Biblioteca de Vilafranca

Biblioteca de Vilafranca
Biblioteca de Vilafranca
-Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca-

Una tercera part dels veïns de Vilafranca és soci de la Biblioteca Municipal . Són les dades que ha donat a conèixer la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la localitat . En la recopilació d’estadístiques de 2013 es comprova com durant aquest anualitat es van sumar 53 nous socis als registres de la biblioteca .

El centre de lectura va registrar més de 6.000 visites durant els 12 mesos de l’any passat . Concretament van ser : 6314 . D’elles la meitat corresponen a les visites de nens menors de 13
anys . La resta a persones adultes .

El 2013 es van prestar 2578 llibres i 1052 documents audiovisuals . Durant l’any passat l’Ajuntament de Vilafranca va destinar 3889 euros a l’adquisició de llibres , 1.000 euros a l’organització d’activitats i més de 7.000 a millores i manteniment, segons ha relatat el regidor de Cultura , Víctor Tena .

-Més de 13.000 exemplars automatitzats

Els registres electrònics de la biblioteca compten amb més de 13.000 exemplars automatitzats . Concretament 13324 .

– Dinamització i noves propostes

La biblioteca de Vilafranca està desenvolupant un complet programa de dinamització cultural i lectora . El regidor de Cultura ha destacat la implicació del personal de la biblioteca al respecte.

La biblioteca elabora la Temàtica del Mes . D’aquesta manera durant l’any es dedica un espai específic a tractar en profunditat i promocionar llibres de temes concrets . Aquest mes de febrer es dedica als llibres que tenen a veure amb l’entorn de Vilafranca i amb la seva història , aprofitant la celebració dels 775 anys de la concessió de la Carta Pobla a Vilafranca .
Així mateix s’ha posat en marxa la secció de llibres recomanats de cada mes . Els lectors poden recomanar els llibres que més els han agradat .

D’altra banda es dedica un apartat específic a les novetats i adquisicions , de manera que els lectors tinguin a la seva disposició les publicacions més recents i interessants .