La biblioteca de Morella s’integra a la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Comunitat Valenciana

328

L’àrea de cultura de l’Ajuntament de Morella ha renovat els carnets d’usuaris de la biblioteca

La biblioteca de Morella ja pertany a la Xarxa de Biblioteques Públiques de la Comunitat Valenciana, després que ahir es publicarà l’adhesió al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. El consistori de la localitat portava temps treballant per aconseguir aquesta integració i ara ja és una realitat. A més, aquesta no és l’única novetat de la biblioteca de Morella, ja que s’acaben de renovar els carnets d’usuari.

La regidora de cultura, Rocio Querol, explica que “és una bona notícia que la nostra biblioteca ja estiga integrada en la xarxa autonòmica de biblioteques, ja que portem temps intentant-ho”. Així, “ara es millorarà la catalogació dels llibres, la digitalització i l’accessibilitat al contingut disponible. Tanmateix, animem a la gent que no és sòcia a que es faça per tal de gaudir de tots els serveis que ofereix la biblioteca”, afegeix la regidora.

A més, aquests dies s’han renovat els carnets d’usuari amb un nou disseny i seran expedits amb les noves altes. També es pretén actualitzar alguns registres. Els nous carnets valdran per a millorar l’atenció i serveis i actualitzar dades.

La biblioteca de Morella té un catàleg de més d’onze mil llibres, als quals cal afegir els que trobem a la Seu dels Ports de la Universitat Jaume I, que se situa en aquesta mateixa planta. Dins d’aquest extens catàleg, destaquen 69 metres lineals de novel·les. La biblioteca de la localitat compta amb un alt nombre d’usuaris diaris, a causa de la diversitat de serveis que presta, com ara sala de lectura, premsa diària, accés a Internet i ordinadors o préstecs de llibres i pel·lícules. A més, en els últims anys s’han realitzat diverses millores a la Casa de la Cultura, que han millorat el servei. Cal recordar que en l’actualitat, el Centre Jove s’ubica a la planta baixa, la biblioteca i Seu dels Ports a la primera planta i l’Escola Per a Adults un pis més amunt.