La bellesa dels ametlers delecta a Albocàsser

730
La bellesa dels ametlers florits a Albocàsser
La bellesa dels ametlers florits a Albocàsser
PUBLICITAT

Veïns, veïnes i visitants tenen l’oportunitat de gaudir durant unes poques setmanes a l’any, com ara mateix, de la floració dels milers d’ametlers que envolten el terme municipal d’Albocàsser. Els blancs i rosacis es tornen protagonistes i creen un paisatge únic, ple de vida i pau.

Per això, l’Ajuntament i l’Espai d’Art Saó van organitzar dissabte passat una activitat cultural amb la qual posar en valor tant els ametlers com el preuat fruit que d’ells es recull. L’esdeveniment, anomenat ‘Ametlers A Escena’, ha sigut “tot un èxit de participació i ha comptat amb assistents tant de la localitat com d’altres municipis que, gràcies a les xarxes socials o la ràdio, s’han assabentat de la seua realització i no han volgut perdre-s’ho” segons ressalten des de l’organització.

Així, la jornada cultural va començar en els safaretjos municipals on “hem muntat una exposició amb fotos d’edicions anteriors i s’ha ambientat l’espai creant ametlers i un bancal flotant” indica Tere Boix, responsable de Saó. D’allí, va partir una ruta pels camins que porten a l’ermita de L’Esperança, en la qual els presents van tindre l’oportunitat d’aprendre sobre les varietats d’ametles que hi ha a Albocàsser i els seus orígens amb les explicacions dels responsables de les dues empreses de recollida, manipulació i venda d’ametles del municipi.

El descans no podia ser en un altre lloc que sota un cel d’ametlers. En un bancal preparat per a l’ocasió amb taules, cadires, mantes, coixins i qualsevol altre element que servira per a relaxar-se i delectar-se amb el paisatge. “Enguany, a més, hem tingut la sort que el dia ha sigut assolellat i càlid, la qual cosa ha convidat a la participació” indica Isabel Albalat, alcaldessa d’Albocàsser, qui afirma que “la nostra intenció és fer d’aquesta una activitat anual que servisca tant per a promocionar turísticament el nostre poble com per a donar a conéixer l’ametla i tot el que l’envolta, de manera complementària a la Fira de l’Ametla que celebrem anualment amb diverses activitats per a tots els públics”.