La bassa de la Torre Segura està més prop de ser una realitat per al sector primari de Morella

616
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

El plenari ha aprovat la disponibilitat dels terrenys i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ja està ultimant el projecte

La bassa de la Torre Segura serà una realitat dins del 2017 a Morella. La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural està ultimant el projecte i construirà la infraestructura aquest any. D’aquesta manera, l’ajuntament tindrà autonomia per administrar l’aigua d’aquest punt, el punt d’aigua superficial més fort del terme de Morella.

La construcció d’una bassa d’aigua en aquesta zona és una reivindicació històrica de l’ajuntament de Morella. El sector agrari fa molts anys que demana el subministrament d’aigua des d’aquest punt que està mes prop de ser una realitat. Així, el regidor de Medi Ambient, Rafa Pallarés, ha destacat que “és una obra demandada des de fa molts anys i és molt important es comence a construir. Fa temps que hem de demanar concessions puntuals per a quan hi ha sequera i amb aquest projecte ho podrem solucionar amb més agilitat”. L’edil ha afegit que “el sector agrari fa molt de temps que demanava la construcció de la bassa perquè es el punt d’aigua superficial més fort del terme de Morella i és una bona noticia que sigui una realitat dins d’aquest any”.

Le sector primari és molt important per a la ciutat, ja que és una de les bases per a la economia i el manteniment del territori. Així, cal garantir el subministrament d’aigua per a que pugui realitzar la seva activitat de forma eficient. La bassa de la Torre Segura és bàsica per a aquest sector ja que està ubicada a la zona més òptima per a la recollida d’aigua. A més, l’ajuntament està treballant per a millorar altres basses del terme municipal amb la col·laboració de la Conselleria.

La Conselleria d’Agricultura ha concedit la construcció i ha demanat la disponibilitat dels terrenys ja que està ultimant el projecte. L’ajuntament està treballant per a tindre-ho tot a punt i que la bassa de la Torre Segura sigui una realitat al més prompte possible.

Pistes i camins de la Diputació de Castelló
El plenari d’ahir també va aprovar per unanimitat una moció del pla per al condicionament de les pistes i els camins de la Diputació de Castelló. Aquest es un altre punt important per al sector primari, ja que aquestes infraestructures viaries han d’estar en bon estat per a l’accés de diferents vehicles que subministren als masos i granges de Morella.