La 761 Fira de Morella queda inaugurada

596
Inauguració de la Fira de Morella
PUBLICITAT

-La Fira de Morella és un gran aparador de productes de Morella i serveix per a reivindicar el sector primari de la zona

-Aquesta és una de les més antigues i importants de la Comunitat Valenciana

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella 

La 761 Fira de Morella s’ha inaugurat aquest matí al tradicional acte on han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la presidenta de l’Associació Firal, Silvia Ferrer, acompanyats de l’Associació Musical Mestre Candel i la corporació municipal. Així, durant tot el cap de setmana l’Espai Firal, el passeig de l’Albereda, el Pla dels Estudis i Sant Miquel albergaran els més de 150 expositors que acudeixen a la cita per a mostrar els seus productes. La de Morella és una de les fires més antigues i importants de la comunitat valenciana que atrau milers de visitants a la ciutat durant el cap de setmana.

El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “l’ajuntament de Morella i l’Associació Firal han realitzat un gran esforç per a organitzar aquesta edició de la Fira i que tinga una gran acceptació i participació de tots i totes”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta edició manté les arrels històriques i tradicionals de la fira que la converteix en un referent de la mostra del sector primari de la zona, un dels motors econòmics de Morella i la comarca dels Ports”. A més, Rafa ha afegit que “la Fira atrau molts visitants a la ciutat, per la qual cosa és el millor aparador per a mostrar els productes de Morella i les activitats que ofereix la ciutat durant tot l’any”. Finalment, el regidor ha volgut “agrair el treball de l’Associació Firal, així com el de tots els agents i expositors que fan possible que cada any es realitze la Fira i siga més gran”.

La Fira de Morella és una sinergia entre diferents sectors econòmics. D’una banda, el sector primari és el principal protagonista amb la mostra de gran quantitat de ramat, així com utensilis i maquinària per al treball del camp. D’altra banda, a causa de la quantitat de visitants que rep la fira, el sector turístic, un altre dels motors econòmics de la ciutat, ha agafat molta rellevància i ofereix diferents activitats per a tots els públics que conformen una mostra del que es pot trobar i realitzar a Morella. En aquesta edició, durant tot el cap de setmana estarà muntat el circuit d’aventura Saltapins Indoor i es realitzaran degustacions i exhibicions gastronòmiques per part de diferents establiments.

Preestrena del Capítol d’aiguallums sobre Caloandrés

Aquest matí les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella han acollit l’acte de cloenda de l’exposició Carloandrés. Retorn a Morella amb la preestrena d’un curt documental sobre el pintor eivissenc amb el títol Capitol d’aiguallums sobre Carloandrés. D’aquesta manera, finalitza l’exposició de pintura que ha albergat les principals sales d’exposicions de l’ajuntament durant el mes d’agost, la qual ha rebut gran quantitat de visitants per a veure els quadres que Carloandrés va pintar de Morella durant el temps que estiuejava a la ciutat.