Juliol i agost serà cinematogràfic a Villores amb el rodatge de “Profundidad” i la Mostra de Cinema Rural

238
Al nostre ritme, Villores

-Nota de premsa-

El mes de juliol es presenta molt cinèfil a Villores. D’una banda el rodatge del curt que participarà en el festival Cortometrando. Després de l’anunci oficial dels finalistes, el director, David Serrano, ha comunicat que durant el mes de juliol, el seu guió, Profundidad, passarà del paper a les escenes i el plató serà el poble de Villores.

D’altra, el darrer dia del mes de juliol comença la Sisena Edició de la Mostra de Cinema Rural “Al nostre ritme”. Ara s’estan acabant de concretar els darrers detalls per publicar la programació completa. Però ja es pot fer un avanç.

Aquesta Mostra està organitzada per COMIC – Col•lectiu moviment i cultura- amb la col•laboració del Programa d’Extensió Universitària –PEU- de la UJI i altres entitats com l’Institut Francés, el Parque Cultural del Maestrazgo, la Diputació de Castelló i altres associacions i empreses del municipi i rodalies.
31 de juliol, 1 i 2 d’agost. Llargmetratges, curts, documentals, animació, música, col•loquis, personatges… cap de setmana de cine.

Divendres, començarem amb la Cercavila que recorre el poble per repartir el programa, i que enguany reproduirà escenes d’una de les pel•lícules més famoses de Berlanga. Ahí ho deixem, de moment. I després de sopar, primera projecció a la plaça.

Al dia següent, com ja és tradició, farem una caminada, no molt llarga, pels voltants del terme. Dissabte per la vesprada, a la sala tancada, projecció de curts. La sessió d’aquesta edició està dedicada a obres produïdes a prop de casa. Dos curts dirigits per Vila-realenses i un curt d’un director d’Ulldecona. El documental que tancarà la sessió, físicament està més llunyà , però la temàtica ens és ben propera, doncs tracta l’experiència de governabilitat participativa.

Després de la sessió de produccions properes, tindrem actuació musical. Carlos Gonzálbez i Juan Alegre –guitarres- oferiran un repertori dedicat al cine. I amb el delit sonor arribarem a l’hora de sopar. A la plaça podrem seguir comentant el que hem vist i el que ens queda per veure, menjar l’entrepà preparat a la barra i comprar algun article per col•laborar amb l’organització del festivalet.

-Dissabte per la nit, dues coses a comentar:

Premier. La pel•lícula “La distancia más larga” de Claudia Pinto no s’ha projectat al públic en cap sala espanyola. Aquest fet es pot produir gràcies a la generositat de Claudia, i evidentment, COMIC, col•lectiu que organitza l’esdeveniment, està molt agraït.

I tenim com a novetat la nova Sessió Golfa, que començarà a la 01:00h. Diumenge pel matí, pel•lícula d’animació i després amb la productora Nautilus, taller d’iniciació al cine amb joguines òptiques, la màgia del cine i experiments de xicotets rodatges.

Hem fet un avanç sense concretar tots els títols i ja sabem que els/les fans estan esperant-ho, però ja resta molt menys.