Juli Bayot triomfa en el XVI Concurs de Gossos de Rabera

193
Concurs de gossos de rabera a Ares
PUBLICITAT
  • El pastor d’Ares va guanyar la competició amb 14 participants vinguts de tota Espanya

Ahir al matí, Ares va acollir el setzé Concurs de Gossos de Rabera amb una històrica participació on 14 pastors van demostrar les seues habilitats per ordenar i dirigir una rabera d’ovelles amb el seu gos. Juli Bayot, el pastor d’Ares, es va imposar amb el seu gos, Tuca, en la competició. Els participants, amb protagonisme per l’única dona, Natividad Soler, van arribar des de molts indrets de la Península: Comunitat Valenciana, Catalunya, País Basc, Aragó i, fins i tot, des de França.

La competició constava de dos fases, amb eliminacions directes per poder arribar a la segona. La primera començava amb un pastor dins d’un cercle a un extrem del camp. Per mitjà de les seves ordres feia que el seu gos replegara les ovelles situades a l’altre extrem del camp i les portara fins on estava el pastor, de manera que quedaven totes col·locades dins del cercle. Una vegada aconseguit, el pastor, ajudat pel gos, havia d’agafar una ovella que portava esquella i llevar-li-la. Després, el pastor havia d’aconseguir que el ramat es dirigira fins a l’entrada d’una mànega i fer que el gos conduïra les ovelles fins a una porta per passar la prova final. Pel que fa a la segona, el gos havia d’aconseguir entrar el ramat dins del corral amb les ordres del pastor.

Durant el dia també van haver premis a la millor indumentària relacionada amb el concurs i a la millor fotografia del dia en el IX Concurs de Fotografia.