Juli Bayot amb Chispa guanya el IX Concurs de Gossos de Rabera d’Ares del Maestrat

1114
Concursants al concurs de gossos de rabera
PUBLICITAT

 

Concursants al concurs de gossos de rabera
Concursants al concurs de gossos de rabera

-Diadia-

13 pastors amb els seus gossos, procedents d’Andalusia, Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears, País Basc, Navarra i França van participar diumenge dia 15 en el concurs de gossos de rabera d’Ares del Maestrat. Entre tots el pastor d’Ares del Maestrat amb la seva gossa Espurna va ser el vencedor en la final. El certamen d’Ares, que arriba a la seva novena edició, s’ha consolidat com a prova en el calendari nacional i atrau participants de les més diverses procedències.

Juli Bayot i Chispa
Juli Bayot i Chispa

A més va calant entre el públic, ja que diumenge es va registrar la millor entrada dels últims anys a la Canà d’Ares del Maestrat. A la final Juli Bayot va ser qui va aconseguir introduir amb més rapidesa el ramat d’ovelles a l’interior d’un tancat. Espurna introduir a les ovelles seguint les ordres del seu pastor ia continuació va saltar la tanca per treure-les.

Concurs gossos de rabera Ares9

Després Juli Bayot es va classificar el pastor Cristóbal Gálzvez, d’Huelva, amb Hechizo i en tercera posició el valencià Miguel Díaz, un dels que mai falla al concurs, amb Ben. La cita d’Ares va comptar amb una nodrida participació de pastors de Morella. També es va lliurar el premi a la millor indumentària. En aquest cas va anar a parar al pastor mallorquí Joan Josep Vicenç. En el concurs d’Ares també es va poder veure una àmplia varietat de races de gossos pastors. Gossos Border Collie, pastor basc, Gos d’Atura Castala, Ca de Bestiar …

Durant el matí els xiquets van poder gaudir de passejades en ruc. Així mateix la Unió de Llauradors va lliurar un lot de productes ecològics a tots els participants. El matí va finalitzar amb un dinar fonamentada en la carn de corder. Cal recordar que durant tot el mes de juny els restaurants d’Ares han organitzat unes jornades gastronòmiques en què ofereixen el menú tradicional dels pastors. Per 15 euros es poden degustar cada cap de setmana.

Concurs gossos de rabera Ares3

Com a complement al concurs de gossos d’atura a la tarda de dissabte es va organitzar un concurs infantil de dibuix perquè els nens pintessin com veuen l’activitat pastoral. Així mateix es va celebrar el concurs Què sap fer el teu gos?.

Concurs gossos de rabera Ares10