Juanma Velasco presenta el libre “Benassal. Ayer y mañana”

694
PUBLICITAT

L’autor castellonenc Juanma Velasco ha presentat avui, amb motiu de la celebració del Dia del Llibre, de manera virtual a causa de la pandèmia de Covid19, el seu nou treball: “Benassal. Ayer y mañana”. L’obra editada per l’Ajuntament de Benassal, recull entre les seves pàgines 13 relats relacionats amb la Fira d’Oficis amb la qual cada any el municipi de l’Alt Maestrat recrea el seu passat i mostra a veïns, veïnes i visitants els oficis artesanals. 

“Aquest llibre és fruit d’una col·laboració amb el consistori local, preocupat alhora per la cultura i per recollir la història i la intrahistoria de Benassal per a afermar-la a través de la paraula escrita” ha indicat Velasco qui ha ressaltat que per a la seva elaboració “he mantingut entrevistes amb diferents veïns i veïnes de la localitat els qui m’han comptat en primera persona i de manera directa la història i costums del seu poble”. Amb tot, s’ha aconseguit una obra atemporal, d’aquestes que mai passen de moda. 

De la ploma de Juanma Velasco han nascut 13 novel·les, 5 de les quals han estat publicades, així com diferents assajos i relats. Així mateix, destaca pels seus setanta esments de finalista en diferents certàmens literaris i per haver guanyat una trentena d’aquests. Entre altres, són d’especial esment el guardó finalista en el Premi Azorín de Novel·la 2005 per “Solo los hombres sin patria pintan lobos de mar”; i el guanyador de la I Biennal de Novel·la de Castelló per “De los verbos del olvido” (2019).