Juanjo Carreres defensa el patrimoni de Tírig en la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

629
Juanjo Carreres, alcalde de Tírig
PUBLICITAT

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, ha participat en una reunió telemàtica com a membre de la Comissió de Patrimoni Històric Cultural de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Carreres vol, a través de reunions com aquesta, defensar no només el patrimoni local, sinó tot el patrimoni històric cultural provincial i valencià. Cal recodar que la FEMP treballa a nivell nacional i per a Tírig i Carreres suposa un gran reconeixement formar part d’ella per a lluitar pel patrimoni nacional.

La comissió s’ha marcat tres objectius principals: inculcar a xiquets, xiquetes i joves l’amor pel patrimoni i la necessitat de la seua conservació; aconseguir que els Pressupostos Generals de l’Estat incloguen una partida per al manteniment del patrimoni cultural dels pobles; i que la FEMP forme part de la Comissió de Seguiment del 1’5% Cultural del Ministeri de Foment amb el qual es destinen ajudes als Ajuntaments per a la posada en valor i conservació del patrimoni.

Cal recordar que Tírig, a l’Alt Maestrat, compta amb un ric patrimoni històric i cultural en el qual destaquen les pintures rupestres de la Valltorta, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Així mateix, en el municipi es troben, entre d’altres, el Museu de la Valltorta, on es posa en valor la importància de l’art rupestre i es lluita per la seua conservació i el Museu Puig Roda dedicat a les obres del pintor costumista. També són d’especial interés les construccions de pedra en sec, declarades Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO, i que destaquen per tot el terme.

La Comissió de Patrimoni Històric Cultural de la FEMP de la qual forma part Carreres està presidida per Manuel García, alcalde de La Palma del Condado (Huelva); i entre els seus components es troben alcaldes i regidors de localitats com Antequera (Màlaga), Alcántara (Càceres), Villafranca del Bierzo (Lleó), San Lorenzo de l’Escorial (Madrid), Nogueira de Ramuín (Orense), Nalda (La Rioja), Aranjuez (Madrid) o Cehegín (Múrcia).