José Martí visita la CV-105, la CV-110 i la CV-111 a l’interior nord de la província, la remodelació de les quals ha suposat una inversió de 3,5 milions d’euros

227
PUBLICITAT

El president en funcions destaca que la millora del ferm de les carreteres de la Diputació de Castelló i l’augment dels nivells de seguretat viària formen part de la línia estratègica de lluita contra la despoblació seguida pel seu equip de govern progressista

El president de la Diputació de Castelló en funcions, José Martí, i el diputat de Carreteres, Santi Pérez, han visitat les obres que s’estan desenvolupant en la CV-105, CV-110 i CV-111, per valor de 3.500.492,68 euros, per a millorar l’estat d’aquestes vies i elevar els seus índexs de seguretat viària. Són treballs que estan molt avançats, la finalització dels quals serà imminent, ja que es produirà en qüestió de dies. Segons ha destacat Martí, “la nostra ambiciosa política de millora de les carreteres i d’augment dels nivells de seguretat viària està directament relacionada amb la principal línia estratègica seguida pel meu equip de govern progressista de lluitar contra la despoblació”.

Borrasca Filomena

En dos d’aquestes carreteres ha sigut necessari actuar pels estralls causats per la borrasca Filomena: la CV-105 i la CV-110. Ambdues sumen una inversió de 3.155.179,06 euros. D’aquesta xifra conjunta, 1.711.490,55 euros es destinen als danys produïts en la CV-105, en els termes de Castell de Cabres i la Pobla de Benifassà. Aquests treballs s’estan desenvolupant entre els pk 15+300 i 30+500 de la carretera que connecta La Sénia amb Torremiró per Castell de Cabres.

Una actuació molt similar es duu a terme en la CV-110, des de la CV-105 al límit de la província per Herbers, en la qual s’inverteix 1.443.688,51 euros. Són labors que s’estan escometent en els termes municipals d’Herbers i Morella.

Tant en la CV-105 com en la CV-110 el ferm va quedar deteriorat per la neu caiguda, el gel format, la utilització de fundents i l’actuació de les màquines llevaneu.

Van resultar especialment afectats el ferm i el sistema de drenatge, ja que es va produir una important deterioració en la capa de rodadura.

CV-111 ACCÉS A VALLIBONA

La Diputació de Castelló també ha escomés treballs de millora en diferents corbes de la CV-111, en l’accés a Vallibona, amb una inversió de 348.313,62 euros. S’ha actuat en diferents corbes, ampliant el radi i l’amplària de les mateixes fins a obtindre una superfície pavimentada d’almenys 6 metres, que en alguns casos s’han incrementat fins a 7 metres.

En la CV-111 s’ha procedit al desbrossament, tala i retirada d’arbres de la zona tant de desmunt com de terraplé de l’ampliació, s’han formigonat cunetes en els trams entre corbes ampliades i s’ha pintat de la senyalització horitzontal de la carretera amb marques. A més, s’ha col·locat senyalització vertical de perill estrenyiment en diferents trams.

És important destacar que es tracta d’una carretera de muntanya de doble sentit, que connecta la N-232 amb Vallibona. Compta amb un traçat sinuós, que en bona part del mateix transcorre a més de mil metres d’altitud

De les millores aplicades es beneficiarà el conjunt dels usuaris de la via i, especialment, els autobusos, que anteriorment afrontaven serioses dificultats en alguns punts del trajecte.