José Martí reivindica la “veu” dels pobles a l’hora de plantejar ajudes

284
PUBLICITAT
  • El president de la Diputació de Castelló s’ha reunit amb el seu homòleg de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per abordar les necessitats de la província

Destacar les virtuts de la vida al poble, defensar la millora de serveis a l’interior de la província i reivindicar una col·laboració al 50% en el Fons de Cooperació entre Generalitat i Diputació, han sigut alguns dels temes tractats a la reunió mantinguda a València entre els presidents de la Diputació de Castelló, José Martí, i la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Així, Martí ha remarcat el seu suport al Fons de Cooperació Municipal per estar d’acord amb la seua línia d’actuació alhora que ha apostat per una participació en igualtat de condicions amb la institució autonòmica. D’aquesta manera, reclama l’autonomia local per a conèixer i prioritzar allò que necessiten les pròpies localitats davant el plantejament d’ajudes econòmiques.

Des de la Diputació de Castelló també han expressat la voluntat de crear una comissió de treball de les dues administracions per tractar projectes importants que afecten als municipis castellonencs.

D’altra banda, conjuntament han reclamat una modificació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, “que tenim clar que no pot seguir en vigor tal com està perquè no pot ser que els ajuntaments i les diputacions tinguem més de mil milions d’euros sense poder gastar en benefici dels ciutadans”, ha assegurat Martí.

La necessitat de buscar solucions per als pobles que no tenen accés a un caixer automàtic i la voluntat d’augmentar la durada de les brigades forestals de mitigació de 6 a 9 mesos, són altres temes abordats.

En altre ordre de coses i per a frenar la despoblació, els dos presidents han estat d’acord en la conveniència d’aplicar una discriminació positiva en la política fiscal que afecte als pobles, encara que han indicat que no tenen les competències al respecte. Altre objectiu a futur seria l’arrelament dels funcionaris destinats a pobles d’interior.

Amb tot, el president de la Diputació considera que cal reivindicar els pobles d’interior, “és importantíssim aquest canvi cultural perquè es vegi que el rural, l’interior, són sinònims de salut, de benestar i de qualitat de vida”.

DECLARACIONS REUNIÓ

VA SER NOTÍCIA A DIADIA