José Martí destaca que la inversió de 120.000 euros permetrà l’obertura de set tendes multiservei a l’interior i la renovació d’altres cinc

767
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha visitat les tendisques multiservei de Villores i Vallibona, renovades amb subvencions de la institució provincial concedides pel procediment de concurrència competitiva. És una línia d’ajudes que en 2020 va tindre una dotació de 120.000 euros, que ha permés crear o renovar 12 tendisques multiservei situades en municipis de la província de menys de 200 habitants. L’objectiu d’aquesta iniciativa empresa per l’equip de govern de la ‘Nova Diputació’ és el de dotar de majors prestacions a les zones en risc de despoblació, mitjançant l’aportació de recursos que garantisquen el proveïment d’aliments i altres productes bàsics en localitats on no hi ha o només existeix un únic local comercial.

En la seua visita a aquestes dues localitats dels Ports, el president ha estat acompanyat pels diputats de Concertació amb els Ajuntaments i Desenvolupament Rural, Ximo Huguet i Santi Pérez. Els tres han sigut rebuts a Villores i Vallibona pels seus alcaldes, Iván Guimerà i Juan José Palomo, amb els quals han visitat els emplaçaments en els quals se situen les tendisques multiservei d’aquestes dues localitats per a conéixer el resultat de les intervencions realitzades i recollir les impressions tant dels alcaldes com dels gerents dels establiments.

En el cas de Villores, amb els fons de la Diputació s’ha fet obra per a separar la botiga del bar, tal com exigeix la tramitació administrativa de la llicència, i s’ha procedit a l’arranjament del sostre. També s’ha adquirit un congelador. A més, amb una aportació econòmica procedent de la Generalitat Valenciana s’ha instal·lat una plataforma elevadora que permet l’accés de les persones amb mobilitat reduïda. Pel que respecta a Vallibona, l’aportació de la Diputació s’ha destinat al recanvi de finestres i portes i a l’adquisició de nous equipaments.

El president de la Diputació ha destacat que la pretensió del seu equip de govern és la de crear una xarxa provincial de punts de venda que atenga les necessitats bàsiques de les persones que resideixen o tenen habitatge als pobles xicotets de l’interior. A més, ha recordat que aquests municipis compten amb una població molt envellida i amb poques opcions de transport públic, “la qual cosa exigeix que posem els mitjans necessaris perquè puguen consumir als seus pobles sense que hagen de pensar a traslladar-se a un altre municipi”.

A manera de balanç, Martí ha assenyalat que l’aportació provincial ha permés la renovació de les instal·lacions de cinc establiments d’aquest tipus a la província i la pròxima obertura d’altres set, que actualment es troben en licitació. Per part seua, tant Ximo Huguet com Santi Pérez han coincidit que “és primordial” que la la Diputació s’implique en aquesta mena de polítiques “perquè milloren el catàleg de serveis que s’ofereixen a l’interior i suposen un revulsiu per a fixar la població”.

LÍNIA RECUPERADA EN 2020

En 2020 s’han finançat actuacions en botigues comercials de Palanques, Villanueva de Viver, Vallibona, Matet, Arañuel, la Torre d’en Doménec, Villores, Herbers, la Serratella, Argelita, Gaibiel, Sorita i la Todolella. Al llarg d’aquest 2021 es tornarà a convocar aquesta línia d’ajudes amb un pressupost de 100.000 euros, per a la qual s’estan estudiant millores que permeten sumar més municipis, segons ha informat Ximo Huguet.

Les subvencions a entitats locals per a la creació i millora de botigues multiservei va ser una de les novetats del primer pressupost de la ‘Nova Diputació’. Així es complia la voluntat del nou equip de tornar a convocar unes ajudes que es van interrompre en 2019, malgrat la demanda dels alcaldes i alcaldesses de la província.