José Martí destaca l’impacte de les inversions del Pla 135 per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes als pobles d’interior

532
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha posat en valor la importància del Pla de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis (Pla 135) per a “millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes als pobles d’interior”, actuacions que malgrat que puguen tindre un import econòmic xicotet “tenen un gran impacte en el dia a dia dels veïns i veïnes”.

Així ho ha destacat José Martí en la seua recent visita a la localitat de Benafigos, de tot just 150 habitants, on les inversions recollides en el Pla 135 s’han elevat a uns 65.000 euros i han permés “actuacions tan importants com condicionar i conservar el local municipal de la plaça Major en el qual es troba la farmàcia, sens dubte un dels serveis fonamentals per a un poble”.

Martí, acompanyat en la visita per l’alcaldessa de Benafigos, Sara Escrig,i el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha pogut visitar aquestes obres i conversar de la situació de les farmàcies rurals amb la titular de la localitat, Blanca Carcelén, que és al seu torn presidenta de l’Associació de Farmàcies Rurals de Viabilitat Econòmica Compromesa (VEC) de la Comunitat Valenciana.

L’edifici, en el qual s’estan invertint 25.000 euros, compta amb la farmàcia en la seua planta baixa i presenta problemes estructurals que s’escometran en dues fases. En aquesta primera s’està treballant en l’estructura, obres dissenyades de tal manera que puga continuar desenvolupant-se el servei de farmàcia en la planta baixa, local que serà l’objectiu en la segona etapa de les obres.

Un altre dels projectes d’aquest Pla 135 en el frontó de Benafigos, on s’han invertit 15.000 euros per al mur de contenció. A això s’uneixen 25.000 euros més per a l’adequació de la plaça que està davant del local de jubilats. El Pla 135, d’altra banda, recull 20.000 euros per a despesa corrent de l’ajuntament, una diners que l’alcaldessa, Sara Escrig, qualifica de fonamental per al funcionament diari de municipis d’interior com Benafigos.

El president de la Diputació, José Martí, no ha dubtat a enaltir la labor “i dedicació absoluta que tenen les nostres alcaldesses i els nostres alcaldes per a lluitar contra la despoblació i aconseguir inversions per als seus pobles”, insistint que la institució provincial “no els fallarà”.