José Martí anuncia la suspensió del Dia de la Província previst per al dissabte 16 de maig

651
José Martí, president de la Diputació de Castelló
José Martí, president de la Diputació de Castelló
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació no descarta la seua celebració en 2020 encara que adverteix que «convé ser cauts i estar atents a l’evolució de la pandèmia»

El president de la Diputació, José Martí, ha anunciat la suspensió del Dia de la Província que estava previst per al dissabte 16 de maig . Una decisió que s’adopta “perquè, encara que ja hem iniciat la desescalada, seguim en situació d’emergència sanitària i no procedeix organitzar esdeveniments en un recinte tancat amb molts convidats en el qual no siga possible guardar la distància de seguretat”. Encara que de moment es tracta d’una suspensió sine die “més endavant, s’estudiarà la possibilitat de reprendre l’acte en 2020”. No obstant això, “actuarem amb la màxima cautela, tenint en compte l’evolució de la pandèmia i les recomanacions que ens vagen transmetent les autoritats sanitàries”.

Cal recordar que a la fi del passat mes de gener el president Martí va anunciar el trasllat del Dia de la Província al 16 de maig, jornada en la qual es compliran 198 anys del naixement administratiu de la institució (1822). Llavors va explicar que el canvi obeïa a la decisió de “atorgar un major protagonisme al dia gran de la província” per a “dotar d’entitat pròpia a aquesta jornada que anteriorment quedava diluïda en les festes de la Magdalena de Castelló en celebrar-se el dia de l’inici d’aquestes”.

L’equip de govern progressista de la Diputació del canvi havia optat pel trasllat de data amb la intenció de dotar de més contingut a l’esdeveniment, raó per la qual, a més del lliurament dels cinc guardons institucionals, estava previst organitzar activitats paral·leles que ajuden a posar en valor la província de Castelló i a mostrar el treball que realitza la Diputació en favor del territori “que creiem que no és molt conegut pel conjunt de la ciutadania”.