José Martí acorda amb els sindicats l’obertura d’una taula tècnica de treball per a consensuar les millores que necessita el Consorci Provincial de Bombers

476
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació, José Martí, ha acordat amb els sindicats representats en la Junta de personal del Consorci Provincial de Bombers l’obertura d’una taula tècnica de treball a partir del 15 de gener «per a trobar fórmules que permeten avançar cap a la consecució d’un consorci del modern del segle XXI, amb la introducció de millores en matèria de personal i mitjans tècnics, així com en la implantació de la carrera professional». Així ho ha explicat el mateix Martí al final de la trobada que ha mantingut amb representants UGT, Comissions Obreres i el Sindicat de Policies i Bombers, en la qual a més ha participat el diputat responsable del Consorci, Abel Ibáñez.

Es tracta d’una trobada «molt satisfactòria» segons Martí, en el qual «una vegada més hem posat de manifest la voluntat de consens i diàleg de l’actual equip de govern progressista de la Diputació, l’únic interés de la qual és arribar a acords que beneficien als professionals, la ciutadania i la institució».

El president ha revelat que en la taula de treball hi haurà representants polítics i tècnics de la Diputació, així com representants sindicals del Consorci i experts proposats per aquests, coneixedors dels passos donats en altres territoris. Del que es tracta és de «fer les coses bé perquè no torne a ocórrer com amb l’intent d’implantar la carrera professional que va escometre l’anterior equip de govern, que no va fructificar per no poder superar obstacles d’índole legal».

El diputat de Bombers

Per part seua, el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, ha explicat que «és obvi que el Consorci de Castelló s’ha quedat ressagat respecte als avanços dels de València i Alacant, després d’anys de desistiment i deficient gestió».

No obstant això, ha aclarit que «el nostre objectiu és identificar i acordar amb els sindicats les necessitats presents i futures quant a mitjans materials, recursos humans i planificació de parcs i serveis».

Noves places

En matèria de personal, Ibáñez ha recordat que en 2022 està programada la creació de nou places noves: cinc d’oficials caps de servei, un tècnic de prevenció de riscos, un altre de manteniment i un tercer de programació, a més d’un operador del Centre de Coordinació Provincial.

«L’objectiu», ha afegit, «és continuar traient noves places, de bombers, oficials, caps sergents i administratius» seguint les conclusions d’estudis sobre personal que ja ha realitzat el Consorci, i d’un específic en el qual es contemplen les necessitats que hi haurà en els pròxims anys davant les jubilacions de professionals que es produiran”.

A més, ha fet referència al fet que en 2020 es va incrementar la plantilla en 15 bombers de nova creació, 10 per al parc de Nules i 5 per al d’Oropesa, i que d’altra banda, les 2 places de bombers que havien sigut convocades per l’anterior govern s’han pogut ampliar fins a 17 i els 2 caps inicialment previstos han passat a 7.

El diputat explica que es va trobar «un Consorci «sense material i sense personal, ni tan sols hi havia bossa per a cobrir necessitats del servei com, baixes laborals o vacances».________________________