Jornada sobre ramaderia extensiva a Albocàsser

467
PUBLICITAT

L’ermitori de Sant Pau d’Albocàsser va acollir ahir dijous una jornada d’especialització i promoció de la ramaderia extensiva de la Comunitat Valenciana. La cita, organitzada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albocàsser, va comptar amb prop d’una vintena de participants que, durant tot el matí, van analitzar la situació actual del sector. Ponències i anàlisis d’experiències van protagonitzar una iniciativa que va servir també per a intercanviar visions de la situació actual i propostes de cooperació, així com fomentar el debat.

L’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, per a començar, va donar la benvinguda als participants i va expressar la seua voluntat de fomentar la ramaderia extensiva a la localitat. Per la seua part, Maite Mares, Cap del Servei de Transferència de Tecnologia de la Conselleria, va explicar el doble objectiu d’aquesta jornada. D’una banda, aportar informació útil als ramaders i, de l’altra, donar-los a conéixer experiències de projectes reals.

D’aquesta manera, Fidel Expósito, enginyer tècnic agrícola de la Conselleria va evidenciar les moltes problemàtiques actuals a les quals s’enfronta el sector i va fer un ampli repàs de totes les ajudes de les quals disposen els ramaders. Després va arribar el torn de Ion Pérez i Cristòfol Peris, de la Universitat Politècnica de València, que van parlar d’experiències i projectes demostratius de referència. I els ramaders Kevin Herrero i José Miguel Garrido van donar a conéixer les seues experiències personals amb ramats extensius d’ovelles i cabres.