Jornada sobre el món rural i la despoblació amb perspectiva de gènere aquest dijous a Albocàsser

52
Jornada sobre el món rural i la despoblació amb perspectiva de gènere aquest dijous a Albocàsser

quest dijous 31 d’octubre Albocàsser acollirà una jornada sobre el món rural i la despoblació sota la perspectiva de gènere. L’esdeveniment, la inscripció del qual és gratuïta, tindrà lloc a la sala de conferències de l’ermitori Sant Pau.

A les 9h serà l’acte de benvinguda en el qual participaran l’alcaldessa d’Albocàsser, Isabel Albalat, el president del CDR Alt Maestrat, Gustau Viol Zaragoza, l’alcalde de Rossell i director de l’Agència Valenciana Antidespoblament, Evaristo Martí i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, María Such.

Seguidament, a les 10.30h, es durà a terme la ponència “Fòrum Noves Ruralitats” de la mà d’Artur Aparici, professor de l’UJI i representant de la Fundació Penyagolosa per al Desenvolupament Rural.

A les 12h començarà la primera taula redona sota el títol “El despoblament te nom de dona?” amb María Such directora de l’Institut Valencià de les Dones; Anna García, treballadora social i coordinadora d’equip d’intervenció social dels Serveis Socials de la Mancomunitat Comarcal Els Ports; Silvia Gonzalvo, presidenta de Ruralavanza i del Centre de Desenvolupament Rural Palancia – Mijares i Ana Portal, responsable tècnica de l’àrea d’igualtat del Servei de Promoció Econòmica de la Diputació. La taula estarà moderada per Ilse Roda del Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat.

La segona taula redona serà a les 13h i es titularà “Dones, economia i mon rural”. Comptarà amb Balma Boix, responsable d’operacions de l’empresa Frutos Secos del Maestrazgo d’Albocàsser; Laia Morilla gerent del Forn el Parral i Carmen Arnanz, gerent de l’empresa Sempreviva. Moderarà Sandra Gil, tècnica del Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat.

A les 14.15h seran les conclusions i la cloenda de la jornada i a les 14.30h començarà el dinar en el restaurant La Perdigana d’Albocàsser (el preu és de 5 euros). L’esdeveniment acabarà amb una visita guiada al Prat de Sant Pau i a l’ermitori dirigida per Joaquín Roca, professor d’Història i Geografia del CES Alt Maestrat.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA