Jornada informativa sobre els fons Leader a Sant Mateu

556
PUBLICITAT

Sant Mateu va acollir ahir una de les jornades informatives que el Grup d’Acció Local Maestrat – Plana Alta Leader 1420 està duent a terme en diferents municipis i que tenen com a objectiu donar a conèixer tots els detalls sobre els fons europeus Leader i els requisits necessaris per a poder optar a les ajudes, així com els terminis per a sol·licitar-les. El president del GAL, Domingo Giner, i la gerent de l’entitat, Marta Urban, van ser els encarregats d’informar als assistents sobre el particular.

En concret, el radi d’acció del GAL Maestrat-Plana Alta abasta les localitats de La Pobla de Benifassà, Rossell, Sant Rafel del Riu, Canet lo Roig, Traiguera, Sant Jordi, Xert, La Jana, Càlig, Sant Mateu, Cervera del Maestrat, Tirig, La Salzadella, Santa Magdalena de Polpís, Les Coves de Vinromà, la Serratella, la Torre dels Domenges, la Serra d’en Galceran, Vilanova d’Alcolea, Benlloch, la Vall d’Alba, Cabanes, Vilafamés i La Pobla Tornesa.

Les ajudes estan contemplades en el Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 en la mesura 19, Suport per al desenvolupament local de Leader i estan cofinançades pel fons europeu Feader, la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient.

L’objectiu principal dels fons Leader és fomentar l’emprenedoria, la creació d’ocupació i la diversificació de l’activitat econòmica en les zones rurals i són potencials beneficiaris aquelles persones físiques, microempreses i pymes que complisquen determinats requisits. Així, es prioritzaran aquells projectes que generen llocs de treball, que estiguen promoguts per dones i joves, que afavorisquen la inclusió de col·lectius desfavorits, que potencien les capacitats internes de la comunitat local, que fomenten la innovació i que tinguen una incidència positiva sobre el medi ambient.

En determinats casos com la creació d’empreses no agrícoles, l’import subvencionable podrà arribar a un màxim de 60.000 euros.

Els interessats a obtenir una informació més detallada tenen l’oportunitat d’assistir a les pròximes reunions programades pel GAL Maestrat – Plana Alta que es duran a terme en les següents dates i poblacions: Dimarts 22 de maig, a Traiguera a les 19.30 hores en el Centre Cultural Pere Labèrnia, Plaça Mossen Daniel Llatje s/n; Dijous 24 de maig a Les Coves de Vinromà, a les 19.30 hores, en l’Alberg Municipal, Plaça Església Vella; Dimarts 29 de maig, a la Vall d’Alba, a les 19.30 hores, en el Centre Actiu C/Nou 2; Dimecres 30 de maig a Cabanes, a les 19.00 hores, en el Casal Jove, C/Delegat Valera 50 i el Dimarts, 5 de juny, a Cervera del Maestrat, a les 19.30 hores, en l’Ajuntament, C/ Santa Bàrbara 1.