Jornada de solidaritat a Sant Mateu amb el poble de Palestina

67
PUBLICITAT

L’agrupació de Suport prepara una nova trobada per al dissabte 9 de març

L’Agrupació de Suport Els Ports-Maestrat ha celebrat una jornada de solidaritat internacionalista per demanar “l’aturada del genocidi, l’apartheid i la violació dels drets humans que els sionistes d’Israel estan perpretant a Gaza i Cisjordània”. El seguiment de la trobada ha precipitat una nova convocatoria per a dissabte 9 de març.

La jornada va començar amb la lectura de contes palestins i poesies inspirades en la seua lluita i resistència. A continuació va tindre lloc la inauguració de dues exposicions: ‘Palestina. La mirada de la seva gent’, amb fotografies de Miguel Àngel Troncho, i ‘Palestina. Colonització i apartheid’, amb infografies d’activistes del BDS.

Seguidament es va celebrar un dinar popular amb 150 comensals amb àpats cuinats per la comunitat àrab de Sant Mateu, com ara la sopa harira, les amanides fattush i babaganush, humus i cuscús.

Per la vesprada, el periodista i documentalista valencià David Segarra va oferir la conferència ‘De Palestina al País Valencià. Arrels, sobirania i resistència’ davant d’un públic que va omplir de gom a gom la sala de conferències del Palau Villores. El ponent va incidir, entre altres temes, en la mil·lenària i rica tradició cutural palestina i la seua influència en el Mediterràni i, concretament, en el País Valencià. Segons l’organització, la jornada Yala Palestina ha representat una experiència absolutament enriquidora que impulsarà a continuar en les actuals i futures lluites i resistències, seguint l’exemple del poble palestí. De fet, la nova convocatoria ja té data: dissabte 9 de març.