Jornada de ramaderia i despoblació a Sant Mateu

799
PUBLICITAT

Sant Mateu acollirà el proper 16 de novembre una jornada sobre ramaderia i despoblació organitzada per la Direcció General de l’Agència Valenciana Antidespoblament juntament amb la Càtedra AVANT. L’objectiu de la cita és analitzar i debatre la situació de la ramaderia als municipis amb tradició agrària, conèixer els avanços del sector i compartir experiències d’èxit d’implantació de l’activitat.

Els debats tindran lloc, a partir de les 9.30h al Palau del Marquès de Villores de la localitat de l’Alt Maestrat. S’han establert dos models d’assistència: presencial o en línia i cal inscriure’s prèviament.

Així, Salvador Calvet i Elena Sanchís, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Animal de la Universitat Politècnica de València parlaran d’estratègies per a la reducció de l’impacte ambiental a la Comunitat Valenciana. Carlos Parrado, de La Unió-Fundació IVIFA parlarà de com posar en funcionament una instal·lació ramadera. El veterinari Honorio Carceller abordarà el tema de l’agricultura i la ramaderia com a adhesiu per al medi rural i Lorena Tudela, de la Plataforma Tierra del grup cooperatiu Cajamar aproparà les noves tecnologies sostenibles per al sector porcí.

També es presentaran les experiències d’èxit de Miguel de Zayas, d’Alcalà de Xivert; Jordi Benages, de Xert; Marta Paulo, d’Eslida i Mayte Rambla de les Coves de Vinromà.

La jornada comptarà també amb la presència de l’alcaldessa de Sant Mateu i Diputada a les Corts Ana Besalduch, la consellera d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà i la Directora General de l’Agència Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra.