Jesús Tena: “He preferit arribar fins al final i no acceptar el pacte que oferia la fiscalia”.

704

 

-Un vilafranquí s’enfronta a una petició de multa de 5.500 euros per no haver sigut vocal en una taula electoral a les eleccions del 26J a Vilafranca

Jesús Tena és home de principis i conviccions. La fiscalia li va oferir ahir un pacte per reduir la multa per no haver-se presentat a la mesa electoral de Vilafranca a la qual estava convocat el passat 26 de juny amb motiu de les eleccions generals. El fiscal oferia la posbilitat d’arribar a un pacte amb el pagament d’una multa de 700 euros. Jesús Tena va dir “no” i va seure a la banqueta en un judici en el qual la fiscalia va sol·licitar per a ell una multa de 5.500 euros per haver estat un objector de consciència i no haver acceptat ser vocal de la mesa electoral, segons li va correspondre per sorteig.

“He preferit arribar fins al final i no acceptar el pacte que oferia la fiscalia” va manifestar després d’eixir del jutjat de Vinaròs on es va celebrar la vista.

A les portes de la seu judicial del Baix Maestrat Jesús Tena va rebre el suport d’una dotzena de persones que es van situar després d’unes pancartes en què es podia llegir-se “per la llibertat individual i ideològica” i “pel dret a l’objecció de consciència”. Entre ells es trobaven els seus familiars, amics, veïns i membres del col·lectiu La Botiga de verdures de Castelló.

A la sessió, segons va relatar el mateix Jesús Tena, la fiscalia va voler confirmar els fets que el mateix Jesús va tornar a ratificar. Davant el seu advocat va declarar que “en cap moment vaig voler impedir el normal desenvolupament de la jornada electoral ni interferir en el dret dels veïns a exercir el seu vot”. L’advocat, per demanar la seua lliure absolució, va argumentar que en tot moment Jesús Tena havia col·laborat amb la justícia i que únicament havia defensat la seua llibertat ideològica per no participar en un procés en el qual no creu.

Jesús Tena ha recordat que en alguns casos persones que professen la religió dels Testimonis de Jehovà han estat eximits de qualsevol responsabilitat en negar-se a participar en un procés electoral. Així mateix va posar en relleu com a Galícia la pròpia Junta Electoral va revocar l’obligació d’un objector de participar en una mesa electoral. En el cas de la Junta Electoral de Vinaròs la situació va ser diferent ja que no va acceptar les al·legacions del vilafranquí qui, mitjançant una carta, va transmetre la seua negativa a formar part de la taula com a vocal.

La sessió d’ahir va ser curta. Després de la ronda de preguntes el judici va quedar vist per a sentència. La decisió judicial arribarà al domicili de Jesús per correu. “Tenint en compte la rapidesa amb què ha anat este procés entenc que no passarà massa temps fins que comuniquen la sentència”, segons va apuntar. En funció del resultat de la sentència Jesús i el seu advocat actuaran. No obstant això, tenen clar que en cas de ser condemnatòria recorreran davant totes les instàncies possibles per defensar l’objecció de consciència i el dret a no participar en un procés electoral.

A les xarxes socials el suport Jesús va anar creixent a mesura que es va anar coneixent la notícia del judici. Per damunt de les valoracions sobre la seua actuació el dia de les eleccions la majoria d’opinions valoraven la integritat del jove vilafranquí en la defensa dels seus principis. La defensa dels seus valors l’ha portat davant l’administració de justícia d’un sistema amb el qual no comparteix moltes de les normes que el regeixen.