Jesús Ortí defensa a Morella la construcció del Parador bloquejat pel PSOE i garanteix la suspensió de la taxa turística imposada per Puig

228
PUBLICITAT

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Morella, Jesús Ortí, ha reivindicat la construcció del Parador Nacional que el PSOE ha bloquejat “provocant un llast a la nostra ciutat incalculable”. Ortí es presenta com el garant “del canvi necessari” en polítiques “apoltronades als despatxos” que han “assumit que el consistori és la seu política del PSOE”. I el repte “és demostrar a Morella que una altra manera de gestionar és possible, la que escolta i no imposa, la que dialoga i no emmordassa”.

Al costat del treball dirigit a la construcció del Parador de Turisme, Ortí anuncia la fi de la taxa turística “amb què el PSOE de Ximo Puig castiga els professionals que treballen cada dia per assegurar el millor servei al visitant” i amb la seva feina” generen ocupació a la nostra ciutat”.

El potencial de Morella “s’ha d’amplificar” i per aconseguir-ho el candidat del PP proposa la posada en marxa de la Fira Internacional de la Tòfona, per “posar en valor aquest or negre que té bressol a les nostres terres”. Un potencial “incalculable”, que “és pol d’atracció turístic” i que ha d’obrir fronteres, “amb una millora de la connectivitat amb l’aeroport de Castelló, amb Vinaròs i Alcanyís”. El repte és incrementar els serveis de càrrega per a cotxes elèctrics que fomenten la imatge d’una destinació turística sostenible i innovadora. Alhora, “cal exigir que el programa Turisme Sènior siga realment un instrument eficaç per a la desestacionalització de l’oferta turística”. “Revisar el que hi ha per actualitzar les accions i apostar per aquelles que realment generen un retorn positiu”.

Paral·lelament, Ortí planteja el patrimoni com un baluard a explotar. “Apostem per restaurar la Porta de les Verges, així com el terra i els seients del cor de la Basílica Arxiprestal, al costat dels aqüeductes”.

Fortaleses singulars d’una ciutat que “desitjem convertir a la seu de l’Institut Nacional de Paleontologia i treballar per assentar ací l’escola formativa -estiu i hivern- d’aquest institut en col·laboració amb les universitats”. Objectius a què uneix la convocatòria d’un simposi que convertista el castell en protagonista i que permetisca analitzar i debatre la devolució al seu estat històric original, així com la creació d’un museu a l’aire lliure amb escultures dels personatges històrics més rellevants de la història de la ciutat.

Festes i lleure

El programa que defensa el candidat del PP aposta també per donar protagonisme als aficionats taurins. “Als ‘Bous de Sant Roc’ plantegem escoltar els organitzadors, que demanen ampliar a quatre dies les jornades festives amb un descans entremig”.

Per fer-ho possible és “urgent considerar el Consell Municipal de Festes com el veritable òrgan rector i consultiu de tots els esdeveniments socials i festius, especialment l’Anunci”.

L´Albereda també és un repte que l´alcaldable presenta a través del programa Viu l´Alameda. “Activitats ludicoculturals des del maig fins a l’octubre”.

Finalment, Jesús Ortí es compromet a fer que la gestió dels donatius a la Mare de Déu de Vallivana tornen a ser administrats íntegrament des de la Vallivana. “Són ells els que millor sentit donaran a totes aquelles donacions fetes amb caràcter voluntari”, ha manifestat l’alcaldable.