Javier Soligó Gil rebrà el Premi Explorador Andrés per la seua proposta d’art col·laboratiu

614
PUBLICITAT

L’edició del Premi Explorador Andrés del 2021 ha recaigut sobre Javier Soligó Gil. Aquest vilafranquí, graduat en belles arts, s’emporta aquest guardó pel seu treball ‘Vilafranca 2021. Intervenció urbana i proposta artística col·laborativa en el medi rural’. El premi li serà lliurat el proper dissabte 12 de febrer en l’acte de commemoració de la Carta Pobla.

El treball recull l’experiència d’art col·laboratiu que va presentar aquest estiu a Vilafranca. El jurat format per professorat de la Universitat Jaume I l’ha premiat per la seua coherència i vinculació amb el municipi, l’aprofitament i aportació per al desenvolupament del municipi en qualsevol àmbit (econòmic, educatiu, cultural) i per la seua qualitat acadèmica. A banda la proposta mostra la voluntat de Soligó de posar a Vilafranca al capdavant de la seua producció artística. Recordem que aquest jove proposava comprar postals serigrafiades per ell mateix sobre el passat industrial de la localitat pagant-los amb calcetins. Els més de 750 mitjons recollits es van penjar al carrer Major i van estar exposats durant els mesos d’estiu.

A banda, Javier Soligó posa de manifest la realitat vilafranquina. Una mostra d’art efímer i col·laboratiu amb els calcetins com a bandera, símbol de la vinculació amb la indústria tèxtil que té el poble.

El treball ‘Vilafranca 2021. Intervenció urbana i proposta artística col·laborativa en el medi rural’ ha estat considerat el millor d’un total de sis obres presentades.

El premi Explorador Andrés premia projectes de Cicle Formatiu de Grau Superior, Treballs de Final de Grau, Treballs Fi de Màster o Tesis Doctorals relacionats amb el municipi de Vilafranca.