Javier Moliner valora la trascendència de l’inici dels treballs en la N-232

523
Moliner N-232
PUBLICITAT

– El president provincial considera que amb l’inici de les obres en la N-232 se salva la discriminació que patia el nord de la província

“És evident que les comunicacions generen oportunitats i que el nord de la província havia sigut discriminat respecte al sud. Per això, amb l’inici d’aquestes obres, salvem aqueixa discriminació”. Amb aquestes paraules el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner ha volgut posar en valor la transcendència de les obres del nou traçat de la N-232 en el Port de Querol després que el Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, col·locara la primera pedra d’una actuació que “respon a la demanda històrica de tota la província”.

“El sud té autovia per la costa i autovia que connecta els pobles de l’interior amb el litoral. Per contra, el nord ni tenia autovia de la costa ni tenia aquesta comunicació de l’interior feia els pobles del litoral. Després d’anys de reivindicacions, comencem a deixar enrere aquesta circumstància gràcies al compromís d’un Govern Central que amb l’inici de l’execució d’aquesta obra demostra la seua aposta per Castelló i la seua gent”, ha posat l’accent Moliner.

En aquest sentit el president del Govern Provincial ha incidit que el compromís adquirit pel Govern Central, i materialitzat amb una inversió de 39,89 milions d’euros que millorarà la capacitat, funcionalitat i seguretat vial d’un traçat en el qual es disminuiran els temps de recorregut, “permetrà obrir l’interior cap a la costa permetent no només que arriben grans masses de turistes de l’interior d’Espanya sinó que noves oportunitats laborals es puguen generar a la zona de Vinaròs, Benicarló o Peníscola”.

I és que tal com ha subratllat Moliner, aquesta actuació millorarà notablement la comunicació radial en el nord de la província “acostant les oportunitats a l’interior nord de Castelló i millorant d’aquesta manera la qualitat de vida dels veïns que viuen en la zona. Perquè entenem que gràcies a aqueixa obertura de comunicacions serà més fàcil que en el nord de la província es trobe de cara al futur esperança en l’àmbit industrial, professional i personal”.

No en va, “a més d’unir en poc més de mitja hora l’interior amb la costa permetent que, per exemple un veí de Morella aprofite els serveis de Peníscola i viceversa, el sector turístic serà un gran beneficiat ja que estem davant la principal via de comunicació entre les comarques dels Ports i el Maestrat amb l’interior d’Espanya i una regió emissora de turistes com és Aragó”.

És per tot això que Moliner ha reiterat que la col·locació de la primera pedra per part del ministre de Foment “és més que un acte simbòlic. Es tracta de la constatació que després que Governs anteriors negaren a la nostra província infraestructures claus per al nostre desenvolupament, aquest Govern ha demostrat que sí aposta per Castelló atenent una reivindicació històrica de tota la província”.