“Ja no queda flama” a l’incendi de Culla

790
Victor Fabregat, alcalde de Culla
Victor Fabregat, alcalde de Culla
PUBLICITAT

-La intervenció de 7 mitjans aeris ajuda extingir el foc de Culla i a estabilitzar la situació.

-L’alcalde diu que l’Ajuntament treballarà amb la Generalitat en ajudes d’emergència per rehabilitar la masia cremada.

L’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, ha declarat fa uns moments, les 12.45h, a Diadia, que ja no queda flama en l’incendi de Culla. L’actuació de set mitjans aeris, entre ells tres avions Air Tractor i quatre helicòpters, a més de 10 dotacions de bombers i 12 de bombers forestals, ha fet possible apagar les flames de l’incendi. No obstant això encara queden nombroses zones fumejants. Encara no s’ha donat per controlat.

L’alcalde ha indicat que el foc es va iniciar al Mas de la Sobalma, a la partida de masies de Paulo. La Guàrdia Civil i la Policia Autonòmica estan investigant l’origen de les flames. “Encara no ho tenim clar i estan obertes totes les possibilitats”, ha indicat l’alcalde.

-Mas de Blaio cremat

El Mas de Blaio s’ha cremat i la vivenda ha quedat destruida. En aquest sentit l’alcalde ha incidit que des de l’Ajuntament es realitzaran tots els tràmits necessaris perquè puguen rebre ajudes d’emergència amb què reconstruir la casa. S’ha cremat la casa i també tot el magatzem d’ametlles recollides durant el la tardor passada. Afortunadament s’han salvat les ovelles de l’explotació ramadera que hi ha a la masia.

Ahir es van evacuar a més de 50 persones d’una vintena de masies al terme de Culla i també als allotjats a l’hotel Aldea Roqueta. En el cas de l’hotel els clients poden tornar avui a l’edifici ja que el foc s’ha quedat a més de mig quilòmetre de les instal·lacions, segons ha relatat Víctor Fabregat.

L’alcalde ha incidit que la zona afectada són desenes d’hectàrees de matoll, arbres i conreus.

-Masos a punt de cremar

En molts casos s’ha produït gairebé un miracle, ja que nombroses masies s’han salvat. El foc ha cremat tot el matoll del seu entorn, però els edificis, més enllà de la masia cremada, s’han pogut salvar.

-En Torre d’En Besora

L’incendi també s’ha seguit amb preocupació des de La Torre d’En Besora. En aquest cas, l’alcalde, David Vicente Segarra, ha apuntat que durant tota la nit dues unitats de bombers han estat protegint el municipi i les masies de l’entorn. El foc ha quedat a centenars de metres en algunes masies del terme municipal de la localitat. Malgrat que les flames no han arribat a la porta la nit sí que s’ha viscut amb preocupació i sense que ningú hagi pogut dormir.