Ja es coneix el cartell de Santantonada 2019 de Forcall

290
Sant Antoni 2019 CARTELL FORCALL

– Dissenyat per Miguel Ángel Troncho amb fotografia de Julio Carbó

– A poques setmanes de la festa, els Majorals estan de preparatius: tallant llenya i tronques, anant a captar i preparant la carabassa per a la confitura

A poc més d’un mes per a la festa més important de Forcall, Sant Antoni, els Majorals, cinc parelles del poble, ja estan mans a l’obra per tenir-ho tot enllestit, esperant amb emoció la festa medieval del foc que enguany se celebrarà els dies 18, 19 i 20 de gener.

Fa poques setmanes es va descobrir qui seria el Cremaller d’Honor 2019, un reconeixement que enguany recau en les dones forcallanes que pasten la rotlleta i faciliten moltes de les tasques prèvies a la festa. El títol ha estat decidit, com sempre, pels tres estaments que l’escullen cada any: la Confraria de la Santantonà, els Majorals i l’Ajuntament de Forcall.

Pel que fa als amaniments, tot el poble col·labora, però els Majorals són ara els que s’emporten més feina: fins al moment s’han encarregat de fer la matança del gorrí i de preparar la carn que oferiran pels dinars de la Santantonà i altres col·laboradors del poble, han anat a buscar la llenya per encendre el forn i poder pastar la rotlleta el 12 de gener, i també han anat a buscar, acompanyats d’ajudants, les tronques que escalfaran la gent durant tot el cap de setmana de Sant Antoni. El passat dissabte van passar per les cases i establiments del poble captant i entregant els cartells i llibrets de Sant Antoni 2019. L’autor de la fotografia que hi apareix és Julio Carbó i el disseny del cartell és de Miguel Ángel Troncho.

Aquests dies els Majorals estan coent i picant la carabassa, per tal que estiga llesta pel proper cap de setmana, data en la qual es farà la confitura de les pastes. Així, la majoralia continua avançant en les tasques que comporta aquesta important festa, declarada Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Autonòmic, mentre la resta de forcallans espera amb ganes el proper dia de celebració: el dia del Maio, que serà dissabte 29 de desembre.