Ivan Guimerà és el nou president de la Mancomunitat Els Ports

346
Elecció d'Ivan Guimerà
Elecció d'Ivan Guimerà
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Mancomunitat Comarcal Els Ports

-Ho serà dos anys i després el càrrec passarà a un regidor o regidora del PSPV-PSOE

-Hi haurà dos vicepresidències, una per al PSPV i una per al PP

Ivan Guimerà, alcalde de Villores, és des d’aquest dijous el nou president de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. Així ho van escollir els dos representants dels 17 pobles que formen l’ens comarcal en el ple d’elecció del nou president després de dies de negociacions entre les diferents formacions polítiques. Amb aquesta elecció, Guimerà substitueix ara al socialista Blai Penyarroya que ha dirigit la Mancomunitat en els darrers quatre anys.


Tant en les seues paraules prèvies a l’elecció, com en les posteriors, el nou dirigent comarcal ja va assegurar que aquest serà un govern on s’inclourà als tres grups polítics que actualment tenen representació als ajuntaments dels Ports. En aquest cas, la presidència recau durant els dos primers anys per al grup d’agrupacions locals independents i els dos següents anys per al grup socialista, on les dues vicepresidències recauran els dos primers anys en un membre del partit socialista, el regidor de Vilafranca, Oscar Tena, i un del partit popular, encara per determinar. «Nosaltres sempre hem posat una única condició per a presentar candidatura a la presidència de la Mancomunitat, que no hi haguera oposició i que tot s’escollira per consens, no ho entenem d’altra manera» explicava el villorà. Al qual remarcava que: «Crec que aquest organisme és molt important per a molta gent de la comarca, els serveis socials són una part fonamental que hem de protegir i potenciar i això ho hem de fer entre tots, sense utilitzar aquesta institució amb finalitats polítiques».

Amb una votació que alcançà pràcticament la unanimitat, amb 26 vots a favor i una abstenció, el nou president de l’entitat comarcal governarà dos anys al costat del Partit Popular i el Partit Socialista. Entre els tres membres de l’equip de govern es distribuiran les diferents àrees de la Mancomunitat com els serveis socials, hisenda, turisme, ocupació i personal, igualtat, transparència, xarxa jove, habitatge, o desenvolupament local, entre altres.