Ivace Energia destina 3 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum elèctric en empreses i entitats

650
PUBLICITAT
  • Les empreses i entitats poden sol·licitar les ajudes per a la instal·lació de sistemes d’autoconsum elèctric fins al pròxim 3 d’abril
  • Des de la posada en marxa del Pla en 2017, Ivace Energia ha destinat 5,36 milions d’euros per a donar suport a un total de 95 projectes

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ha obert el termini per a sol·licitar ajudes per a la implantació d’instal·lacions de l’autoconsum, dirigides a empreses i entitats de la Comunitat.

Així doncs, Ivace Energia concedirà préstecs bonificats, és a dir a interés 0 % per a aquells projectes que suposen la incorporació de sistemes d’autoconsum elèctric basat en energies renovables, com la solar fotovoltaica o l’eòlica.

El termini per a la presentació de sol·licituds es prolongarà fins al pròxim 3 d’abril i el pressupost inicial ascendeix a 3 milions d’euros i és susceptible de ser ampliat en cas de ser necessari.

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interés 0 % i a retornar en un màxim de 8 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 300.000 euros. Els beneficiaris disposaran fins al 7 de maig de 2021 per a executar el projecte.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajudes és facilitar la incorporació d’aquesta mena de tecnologia en les empreses i municipis del nostre territori i s’emmarca dins del Pla AutoconsumE+.

Un altre aspecte que cal destacar és que Ivace Energia no només dóna suport a les inversions pròpiament dites, sinó que el finançament cobreix, a més, tots els costos de redacció de projecte, seguretat i salut i costos de tramitació administrativa i inscripció de les instal·lacions.

Aquest Pla, tal com ha subratllat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Trebal, Rafa Climent, “és conseqüència de la nostra aposta per l’autoconsum com a peça fonamental del nou model energètic que estem impulsant”.

Un total de 95 projectes des de 2017

Des de la posada en marxa del Pla en 2017, Ivace Energia ha destinat un total de 5,36 milions d’euros per a recolzar un total de 95 projectes de generació d’energia elèctrica mitjançant instal·lacions d’autoconsum amb energies renovables.

“Amb el Pla AutoconsumE+ volem enviar un clar senyal a tota la societat valenciana; l’autoconsum és possible i aquest Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits”, ha destacat Climent.

Aquesta fórmula de finançament totalment bonificat facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la pròpia instal·lació genera.

Aquesta modalitat de suport públic és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut però, segons ha subratllat Climent, “Ivace Energia ha fet un gran esforç per a la seua posada en servei basant-se en la seua aposta decidida per l’autoconsum”.

Cal destacar, igualment, que són susceptibles de suport les instal·lacions d’autoconsum basades en qualsevol font energètica renovable com la fotovoltaica, eòlica o biomassa/biogàs i que, així mateix, tenen cabuda tant les instal·lacions sense emmagatzematge com les que compten amb sistemes d’emmagatzematge energètic (bateries).