Isabel Bonig: secretària a Vilafranca, alcaldessa a La Vall, consellera i líder del PP defenestrada

866

Després de sis anys, Isabel Bonig Trigueros deixarà de ser presidenta del PP a la Comunitat Valenciana. La direcció nacional ha imposat al president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, com a nou responsable dels populars valencians. Isabel Bonig, en veure l’operació, ha presentat la seua renúncia. És el mateix procediment que ha portat al secretari provincial de Castelló, Miguel Barrachina, a renunciar al seu càrrec, vist que des de Madrid s’ha apostat per l’alcaldessa de la Vall d’Alba, Marta Barrachina.

Isabel Bonig, va ser, molt abans, que líder del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, secretària de l’Ajuntament de Vilafranca. Va ser entre 1999 i 2002. En aquest període de temps també va ser secretària de la Mancomunitat Comarcal Els Ports. I és que, tot i que no és cap norma, la secretària de Vilafranca acostuma a ser secretària de l’ens comarcal, tenint en compte que les oficines de la Mancomunitat estan a Vilafranca i així és molt més operatiu.
En la seua estada a Vilafranca va conviure amb dos alcaldes, Roger Tena (PSPV) i Francesc Miralles (Candidatura Independent). De Vilafranca va marxar a La Vall d’Uixó, on es va convertir en Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament de la localitat d’on és. Poc després, a 2003, es va convertir en assessora del conseller d’Educació. Eren els anys en els quals el PP era la força hegemónica a la Comunitat Valenciana. Fins a 2007 va ser assessora i eixe any obtenia la majoria absoluta a La Vall d’Uixó, on va ser alcaldessa dues legislatures. A partir de 2011 es va convertir en consellera d’Infraestructures.

En aquest període va tornar a Vilafranca a la Fira de la Magdalena, on va inaugurar la piscina climatitzada. En aquella data molts dels seus antics companys a l’Ajuntament van acudir per saludar-la i recordar el seu pas pel consistori vilafranquí. Isabel Bonig va viure el canvi de les oficines municipals de l’Ajuntament vilafranquí, que van passar de l’antic edifici gòtic de la Plaça de l’Església a la nova ubicació de l’Avinguda Llosar.