Investigacions paleontològiques fetes a Cinctorres permeten definir les plantes amb les que van viure els dinosaures fa 126 milions d’anys

537
PUBLICITAT

FEU CLIC ACI PER LLEGIR L’ESTUDI

Plantes que se podien trobar
Plantes que se podien trobar

Figura-2_BNEl treball publicat per científics de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic , la Universitat de València i el Grup Guix , ha permès identificar 34 morfogéneres diferents i 45 morfoespecies de pol · len i espores .

L’estudi revela que en els ecosistemes del Barremià , fa uns 126 milions d’anys , predominava la presència de coníferes de la família de Cheirolepidiaceae . Els representants d’aquesta família formarien boscos dominats per aquestes coníferes , en els quals també eren abundants les espores de falgueres de la família de les schizáceas . Més rara és la presència d’altres falgueres , així com de cycadales i cycadeoidales ( bennetitales ) . Entre les espores i pol · len recuperats cal destacar la presència d’angiospermes o plantes amb flors , que és en aquesta època quan comencen a diversificar-se, i és fa uns 100 milions d’ anys quan pateixen una gran radiació apareixent una gran diversitat de plantes amb flors, que en el Cretácico Superior ia desplacen a les coníferes com arbres dominants .

Pel paleontòleg , Andrés Santos – Cubedo , que ha participat en el treball , l’estudi ha permès a més de conèixer com eren els ecosistemes en els quals vivien els dinosaures de la comarca dels Ports , investigar com es produeix aquest canvi de plantes sense flors a planta amb flors , va canviar que marcarà la fi de l’era mesozoica .

Des de l’ajuntament de Cinctorres , el seu alcalde Antoni Ripollés , valora molt positivament aquestes troballes , així com l’esforç que els paleontòlegs estan realitzant per donar a conèixer el nostre poble i la comarca , en aquest cas des del món de la paleontologia . De la mateixa manera l’ajuntament vol reafirmar una vegada més en la seva aposta per la promoció del municipi a través de la marca ” Cinctorres Dinomania ” . En aquest sentit , volen destacar totes aquelles inversions que l’ajuntament du a terme i que han permès fer realitat l’actual museu i tenir el primer jaciment visitable d’ossos de dinosaure de la Comunitat Valenciana , com a aposta de present i futur .