Intensa i variada programació per a gaudir de la Pasqua a Morella

138
Pàsqua a Morella

-Nota de l’Ajuntament de Morella-

Les vacances de Pasqua són una de les setmanes on Morella es veu més plena de gent. D’aquesta manera, Morella ha contemplat una gran varietat d’activitats que mesclen la tradició, la cultura i l’esport per a que morellans i turistes puguin gaudir de la ciutat en tot el seu esplendor. Així, la ciutat ha organitzat activitats, sobretot, per al dijous, divendres i dissabte.

Les processons de Setmana Santa s’emmarquen en un context medieval que les converteix en úniques i el Concert de Primavera dóna el toc festiu a la nit morellana del dijous. A més, el llibre Morella 1931-1940 que es presenta a l’ajuntament mostra una part de la història de la ciutat amb fotografies.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “molta gent ve a Morella a passar les vacances de Pasqua. Tant morellans i morellanes, com turistes, trien la ciutat com a destí per a passar uns dies i volem oferir activitats per a que tots puguin gaudir de la ciutat”. L’edil ha comentat que “a les processons de Setmana Santa participa molta gent, la qual cosa els dóna un caràcter bastant espectacular”. Rocío també ha destacat que “la presentació del llibre Morella 1931-1940. Memòria històrica fotogràfica, ja que l’han realitzat dos autors locals i mostra un moment específic de la història de la ciutat”.

La programació per a Setmana Santa i Pasqua comença el dijous amb la celebració del Sant Sopar del Senyor a la Basílica Arxiprestal a les 17.30 hores. Després, la Processó de la Passió del Senyor recorre els carrers de la ciutat a les 21.00 hores. Després, Mortimers Gang Live Karaoke Band i Mascarats ofereixen el seu espectacle formant el VI Concert de Primavera a l’Espai Firal a partir de les 00.00 hores.

El divendres, el Via Crucis recorre el Castell de Morella a les 11.00 hores. Per la vesprada, la commemoració de la Mort del Senyor és a la Basílica Arxiprestal a les 18.30, seguida de la processó del Soterrament del Senyor a les 21.00 hores. El teatre municipal de Morella ofereix la pel·lícula Los últimos de Filipinas a les 23.00 hores. Cal recordar que el morellà Ramon Ripollés Cardona va ser un dels últims de Filipines.

El dissabte és el dia que més activitats es poden realitzar a Morella. Pel matí, hi ha una marxa senderista per la Mola la Garumba. Aquesta surt de la Fàbrica Giner a les 8.30 hores. Mes tard, a les 12.00 hores surt de la plaça Colom una cercavila de Tambors i Bombos. A les 12.30 hi ha una reunió entre els representants de les carrosses que participen de l’Anunci i l’ajuntament. Per la vesprada, a les 19.30 es presenta el llibre Morella 1931-1940. Memòria històrica fotogràfica a la Sala del Justícia on participaran els autors locals del llibre, Josep Querol i Carlos Sangüesa. Finalment, la Festa de Pasqua amb l’orquestra Grupo Revelación es celebra a l’Espai Firal a les 00.00 hores.