Intens cap de setmana amb la Fira de Morella

165
Mare de Déu del Llosar
PUBLICITAT
  • La va concedir Jaume I l’any 1257 i s’ha mantingut fins ara per a mostrar la tradició ramadera, agrícola i comercial del territori

La ciutat de Morella tanca una nova edició de la fira amb més de 100 expositors i molta participació durant tot el cap de setmana. El sector primari ha sigut el protagonista d’este intens cap de setmana amb l’exposició de ramat i de productes de la comarca dels Ports. Així, l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, el president de l’Associació Firal Els Ports, Ivan Pitarch, junt amb la resta de la corporació han tancat la fira d’este any.

Sangüesa ha destacat que “ens alegra celebrar un any més esta fira tan important per al territori i una de les més antigues de la Comunitat Valenciana”. A més, ha explicat que “treballarem des de ja per augmentar els expositors d’animals i maquinària agrícola de cara a la pròxima edició i donar més suport al sector primari, que és el protagonista de la Fira de Morella”.

La Fira de Morella compleix 766 anys des que Jaume I la va concedir l’any 1257, encara que noves dades situen que ja se celebrava al 1244. Aquesta és una fira ramadera, on es conjuguen dues tradicions que van donar fama a la vila medieval com són el comerç i la ramaderia. La tradició comercial de la ciutat es conjuga amb l’exposició de bestiar selecte, així com eines, instal·lacions i maquinària per a treballar en aquest sector. Actualment, és també una mostra de tot el comercial i gastronòmic que aprofita l’Espai Firal i l’Albereda per a mostrar totes les possibilitats d’aquesta zona.

Ajuntament de Morella