Intens cap de setmana a Morella amb El Corpus com a protagonista

618
Foto d'arxiu. Gegants de Morella.
PUBLICITAT
  • L’obertura de la piscina, la inauguració de l’exposició Imaginària i activitats infantils a la Nevera, formen part de l’oferta festiva, lúdica i cultural morellana

Amb la desfilada de la Cavalcada de la Degolla demà dissabte s’encetaran a Morella les activitats pròpies de la celebració del Corpus. Es tracta de la representació simbòlica de la fugida a Egipte de la Sagrada Família per salvar a Jesús de la mort dels Innocents a mans d’Herodes. Xiquets i xiquetes amb una peculiar vestimenta blanca i faixa roja recorren els carrers amb un sabre també roig tintat amb aigua i safrà, embrutant-se mútuament, simbolitzant l’esmentada matança dels Innocents. Al final de la vesprada els Gegants i Cabuts eixiran al carrer per dansar i ballar al toc dels ‘gaiteros’, delectant a tota la gent especialment la infància, que són que més admiren aquestes figures representatives del poble de Morella.

Després de dos anys de no haver-se pogut celebrar a causa de la pandèmia, el diumenge eixirà al carrer la processó del Corpus Christi, una ancestral commemoració morellana que ve celebrant-se des del segle XIV i que és la segona més antiga de la Comunitat valenciana, després de la de València. Al Corpus morellà poden ser admirats els quadres bíblics representatius d’aquesta festivitat i també compta amb la participació dels gremis tradicionals de la ciutat. Autoritats civils i eclesiàstiques honoren el Santíssim, a qui està dedicada la celebració, mentre xiquets i xiquetes vestits d’angelets llancen pètals de flors al seu pas pels carrers morellans. Pel matí també tindrà lloc, després de la missa major, una cercavila per part dels Gaiteros de Morella i l’associació musical Mestre Candel.
L’activitat cultural es veurà complementada aquest cap de setmana a Morella amb la inauguració, demà dissabte a les 20 h., de l’exposició Imaginària, amb col·laboració de la UJI, a la sala de la llotja de l’Ajuntament.

Xiquets i grans podran gaudir d’un bany refrescant a la Piscina Municipal de Morella, la qual obrirà les seues portes aquesta temporada demà dissabte a partir de les 11. Cal recordar que la de la Fàbrica Giner està oberta des de la passada setmana. Aquesta instal·lació ha estat condicionada en les darreres setmanes per tornar a donar servei a la població i visitants. La Brigada Municipal ha tingut que fer un considerable treball per posar-ho tot a punt ja que una part de les obres de construcció de les noves aules del Col·legi ‘Verge de Vallivana’ s’han tingut que fer des de la pròpia piscina. Una vegada acabades les obres del centre, l’Ajuntament de Morella pretén fer unes importants obres de millora per al proper any que consistiran en la renovació integral dels vestuaris, piscina infantil i tot el paviment d’entrada a la gespa.

Xiquets i xiquetes també seran protagonistes de les activitats del cap de setmana, demà dissabte a partir de les 11 comptaran amb un espectacle d’animació al Bar la Nevera de la localitat.

Avui divendres tindrà lloc la concentració setmanal a les 20h per Ucraïna, abans per part de l’IES Els Ports i el grup Kabra-Rock realitzen el concert de cloenda del curs.