‘Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora’, l’obra de La Ravalera que arriba a Vilafranca aquest diumenge

826
‘Instruccions per a no tenir por si ve la Pastora’, l’obra de La Ravalera que arriba a Vilafranca aquest diumenge
PUBLICITAT

La Sala Carles Pons de la Casa de la Cultura acollirà aquest diumenge, 26 de setembre, a les 19 h, l’espectacle ‘Instruccions per a no tindre por si ve la Pastora’ de la companyia castellonenca La Ravalera.

Laia Porcar i Núria Vizcarro són les creadores i actrius d’aquest teatre, on es relaten fets relacionats en La Pastora. La Pastora fou un personatge de la guerra civil que es resguardava en les muntanyes de l’interior de Castelló per fugir del règim, ja que la definien com “una mujer de entrañas de pedernal con una siniestra historia de crímenes, cruel, monstruosa y con rasgos hombrunos”. Els més pròxims al règim, utilitzaven el seu nom per sembrar la por als més menuts i menudes, com diuen a aquesta obra, “m’utilitzarà per explicar a tothom que, si t’atreveixes a ser diferent, seràs un monstre. Però jo no m’he atrevit a res, jo només soc”.

Aquesta obra ha estat seleccionada per la xarxa Alcover País Valencià, el 2019, i ha estat finalista en la categoria Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació, dels Premis MAX 2019.

En l’organització d’aquest espectacle hi col·laboren l’Ajuntament de Vilafranca junt a l’Institut Valencià de Cultura mitjançant el programa Circuit Cultural Valencià.