Instalen panells al camí de la Cova dels Cavalls de Tírig

217

Sis panells didàctis ens mostren la vegetació, l’etnologia i la geologia que hi ha en el camí cap a la Cova dels Cavalls. Aquest projecte s’ha portat a terme des de l’àrea de Cultura de la Direcció Territorial de Castelló, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’objectiu ha estat posar en valor el paissatge dels voltants dels llocs d’art rupestre. En l’itinerari trobem la carrasca, el pi blanc, el coscoll, la matissa, el margalló, l’argelaga, l’albarzer, el romer i el timonet, entre altres plantes. Per altra banda, al costat del camí es poden visualitzar la sènia, l’abeurador, el pou, el safareig, els marges de bancal i les barraques. Aquest itinerari patrimonial d’art rupestre, que finalitza davant de la Cova de Cavalls, també ens senyalitza els elements geologics com l’abric, el barranc, el meandre i la diaclasa.

Els itineraris patrimonials d’art rupestre s’han posat en el camí de la Cova dels Cavalls i a la senda que baixa a les Coves del Civil en el municipi de Tírig, a l’itinerari de la Cova Remígia en Ares del Maestrat, al camí que va l’abric Centelles a Albocàsser i al que ens porta a les Coves de la Saltadora ( Les Coves de Vinromà)