Inicien les obres de la N-232 al tram del Port de Querol de Morella

74
Inici obres N-232 (2)

– El Ministre de Foment va presidir l’acte junt a la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, l’alcalde de Morella i el President de la Diputació

– El projecte suposa una inversió de prop de 40 milions d’euros amb la construcció de viaductes, un fals túnel i un túnel amb una longitud total d’obra d’uns 8 quilòmetres

Ahir van començar les obres de la nova N-232 en un acte presidit pel Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, la Consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, entre altres autoritats. L’acte va tindre lloc al punt quilomètric 42,8, prop del santuari de Vallivana i les obres estan projectades al tram del Port de Querol, des del Pont de la Bota fins a la Torreta. D’aquesta manera, el projecte suposa una inversió de 40 milions d’euros i és una infraestructura molt important per al desenvolupament socioeconòmic del nord de la província.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va destacar “un dia important perquè la nova N-232 és una infraestructura molt necessària que arriba amb massa anys de retard. Des de l’ajuntament oferim la màxima col·laboració i demanem a tots els actors implicats que els treballs tinguen un ritme adequat i continuats fins a l’anhelada finalització de la nova N-232”. Rhamsés també va comentar que “després de completar tots els tràmits burocràtics de l’ocupació de terrenys per a la nova N-232, i l’acte inaugural volem que seguisca avançant el projecte i que la carretera sigue una realitat al més prompte possible”.

Des de l’ajuntament de Morella es treballa des del primer dia amb la UTE adjudicatària de les obres. De fet, ahir mateix, en el plenari municipal es va adjudicar l’ús de l’antiga casa Forestal de Vallivana a la citada UTE per a ubicar en les seues instal·lacions les oficines des d’on gestionaran l’execució de la remodelació de la N-232. Així com s’està en coordinació de les ofertes de treball del Pla d’Ocupació Local.

Aquesta remodelació suposa una millora considerable per a unir els pobles de l’interior amb els nuclis de població més grans de la costa, la qual cosa, facilita les comunicacions entre ambdues zones. D’aquesta manera, “la nova N-232 és molt important per a Morella i el nord de la província que està sofrint el greu problema del despoblament”.

La remodelació del tram del Port de Querol a la N-232 requereix una intervenció molt important i amb diferents elements que han de facilitar la circulació. Així destaca la construcció d’un túnel de 200 metres, així com diversos viaductes i un fals túnel. D’aquesta manera, la nova carretera acurtarà el temps del trajecte entre l’interior i la costa en 15 minuts aproximadament.

Inici obres N-232 (1)

Signatura al llibre d’honor de Morella

El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va aprofitar per acostar-se a Morella i signar al llibre d’honor de la Ciutat. Així, va agrair l’hospitalitat de Morella i el seu valor patrimonial. En el recorregut des de Vallivana fins a la ciutat va poder comprovar l’estat actual del Port de Querol i la seua necessària actuació en aquest tram.