Inicien els treballs de la xarxa de gas del polígon industrial de Morella

327
Obres a Morella
PUBLICITAT

Aquestes instal·lacions estaran completament soterrades i podran donar servei a totes les naus del polígon
S’han previst altres millores de videovigilància en la zona i de l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Morella continua amb les diferents millores previstes al polígon industrial Les Casetes. D’aquesta manera, durant la passada setmana s’han iniciat els treballs d’instal·lació del depòsit de gas per a abastir a les empreses d’aquesta zona, així com la xarxa que el distribuirà fins a cadascuna d’elles. Actualment, els treballs se centren en la construcció de l’espai on s’ubicarà el depòsit en la part alta del polígon, el qual s’instal·larà en 10 dies aproximadament segons les previsions. El servei serà a càrrec de l’empresa Iberpropano i la instal·lació d’aquesta xarxa de gas suposa una millora de la competitivitat de les empreses situades allí, les quals abarateixen costos en el subministrament de combustible.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “l’estructura on anirà ubicat el depòsit està molt avançada, aquesta estarà completament soterrada, i una vegada acabe la instal·lació, es restaurarà el jardí d’aquesta zona del polígon” i ha afegit que “estes setmanes es realitzen els treballs que afecten la via aprofitant que moltes indústries i establiments estan de vacances, de manera que es minimitzen les molèsties”. L’edil ha destacat que “actualment es tracta d’una xarxa de gas natural, però aquesta serviria també per a altres energies com el biogàs”. Finalment, Rhamsés ha recordat que “aquesta és una intervenció més de les previstes al polígon industrial com també està prevista la millora de la videovigilància i l’enllumenat públic, de manera es podran tindre i oferir més serveis al polígon”.

Cal recordar que aquesta és una de les millores que es van plantejar al polígon industrial les Casetes. Així, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) es millorarà el servei de videovigilància i l’enllumenat públic amb fanals que utilitzen panells solars, la qual cosa suposa un estalvi econòmic i augmentar l’enllumenat de diverses zones que ho necessitaven. Finalment, cal recordar que també s’ha plantejat una modificació puntual del PGOU per a dotar de més sòl industrial a l’actual polígon de Les Casetes. Des de l’Ajuntament de Morella també es treballa en la modificació urbanística per a ampliar el sòl industrial.