Inici de curs als centres educatius de Morella

543
PUBLICITAT
  • L’alumnat d’infantil, primer i segon de primària han començat les classes a l’Espai Firal
    Des de l’Ajuntament de Morella s’agraeix el treball i coordinació amb el professorat, els serveis de neteja i brigada municipals i l’empresa constructora
    Es tracta d’un canvi temporal i durant uns dies mentre acaben les actuacions de millora dons de l’edifici del CEIP Mare de Déu de Vallivana

Aquest matí s’ha iniciat les classes als diferents centres educatius de Morella. L’IES Els Ports i el CEIP Mare de Déu de Vallivana han començat el curs, així com l’Escola Infantil de Morella comença amb el seu horari complet després dels primers dies d’adaptació que s’han realitzat.


Com ja es va informar la setmana passada, en el cas del CEIP Mare de Déu de Vallivana, l’alumnat s’ha distribuït entre aquest centre i en l’Espai Firal. Cal recordar que aquest centre està immers en les obres de millora i ampliació de les instal·lacions educatives, de manera que durant els primers dies no es podran utilitzar algunes aules de l’edifici. Així, les obres de les aules de la planta baixa, les quals ha d’utilitzar l’alumnat desplaçat temporalment, han finalitzat i durant estos dies es realitzen tasques de neteja i el transport de l’equipament escolar per part dels equips de neteja i brigada municipals. D’aquesta manera, està previst que durant la setmana que ve es puga tornar al centre i s’informarà les famílies des de la direcció d’aquest.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “s’està fent un treball immens tant amb la reubicació de l’alumnat a l’Espai Firal com en els treballs de neteja de les aules ara que han acabat les obres i deixar-les a punt al més prompte possible”.

L’edil ha explicat que “tenim previst que les aules de la planta baixa puguen recuperar la normalitat durant la setmana que ve” i ha afegit que “s’han aprofitat els mesos d’estiu per a avançar en l’interior de l’edifici, però faltava algun remat que s’ha finalitza durant els últims dies”. També ha comentat que “s’ha adaptat tant l’interior com l’exterior de l’Espai Firal per a albergar les classes i les zones de pati” i ha aprofitat per a “agrair la coordinació amb la direcció del centre per a utilitzar l’Espai Firal de manera temporal ara a l’inici del curs i els treballs del personal de neteja i de la brigada per a posar a punt les aules en el mínim temps possible, les quals creem que es podran utilitzar a meitat de la setmana que ve”.


Cal recordar que es tracta d’una actuació que compta amb un pressupost d’1.500.000 euros per a la millora d’infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana. D’aquesta manera, amb el projecte es pretén ampliar el nombre d’aules, així com altres reformes que necessita l’edifici per a millorar l’accessibilitat, la instal·lació elèctrica, la calefacció, l’aïllament i el mobiliari. Una vegada acabades les obres en l’interior de l’edifici, es preparen els treballs en l’exterior, els quals no afecten el funcionament del centre.