Infovila arriba a més de 1.000 usuaris

130

 

Vilafranca va ser la localitat castellonenca pionera en la implantació del sistema de bàndols a través de Whatsapp. Després Vilafranca desenes de municipis han implantat este sistema senzill, barat, directe i efectiu per comunicar-se amb els veïns.

El servei Infovila ja ha arribat a més de 1.000 usuaris, una xifra considerable tenint en compte que Vilafranca no supera els 2.500 veïns empadronats.

Els regidors responsable de la iniciativa, Valentí Miravet i Cristóbal Troncho, han mostrat la seua satisfacció per l’acollida que ha tingut el servei des de la seua posada en marxa. A més d’idear el seu funcionament i normativa dos han assessorat altres municipis de la província de Castelló i també de veïnes comarques de Terol per posar en marxa este sistema de bàndols a través de Whatsapp. Morella, Cinctorres o la Comarca del Maestrat de Terol han estat municipis que han rebut l’assessorament de Vilafranca.

Cada dia arriben noves sol·licituds per integrar-se en este sistema de bàndols. Vilafranca ha estat un municipi pioner en el desenvolupament de noves tecnologies. De fet la localitat és la que més usuaris de la província té del sistema d’internet lliure Guifi.net, tan sols superat a la província per Castelló. Així mateix serà una de les primeres de la província en comptar amb una xarxa de fibra òptica que comunicarà les instal·lacions municipals. Des de fa més de 30 anys la localitat compta amb televisió local i des de fa 13 un informatiu setmanal que es penja a Internet informa cada setmana als veïns. Així mateix una App turística informa a tots els visitants. Les seues xarxes socials es troben entre les 15 més valorades de la província, superant a moltes poblacions amb desenes de milers d’habitants, segons un estudi que ha definit la presència dels municipis en les xarxes. Ara l’Ajuntament està treballant en una nova pàgina web que comptarà també amb una aplicació que permetrà una comunicació directa entre veïns i consistori.