Indignació de la plantilla de Marie Claire amb la postura de FOGASA que dificulta el futur de l’empresa

88
PUBLICITAT
  • Hi ha 5 dies presentar un recurs contra aquesta decisió judicial

La controvertida decisió de la titular del jutjat del Mercantil número 1 de Castelló amb el futur de Marie Claire ha indignat a la plantilla de l’empresa tèxtil així com a tota la comarca d’Els Ports. La denegació de la venda de la companyia al grup inversor hispà-polonés Formen i Koltex per l’oposició del Fons de Garantia Salarial (Fogasa) ha caigut com aigua freda al veïnat de Vilafranca i Els Ports, en descartar-se una via que pot desbloquejar la situació econòmica de la històrica planta vilafranquina.

Els comunicats emeten una notable crispació contra la posició adoptada per FOGASA, organisme que depén del Ministeri de Treball. UGT l’ha criticat durament: el sindicat assegura que la paralització d’aquesta venda elimina les oportunitats perquè continue l’activitat econòmica en Marie Claire. Un nou pal a les rodes per als darrers anys en què s’ha treballat per buscar solucions i empreses disposades a adquirir l’empresa.

En tot cas, l’administració concursal i el grup Formen Koltex tenen la possibilitat de presentar un recurs contra aquesta decisió judicial en un termini de cinc dies.

El risc de despoblació de la comarca d’Els Ports és un dels punts delicats del cas. Segons condemnen des d’UGT, l’organisme ha sentenciat a mort no només a una empresa i els seus treballadors, sinó a una comarca sencera i les seues famílies en una zona amb escassa indústria i alta dificultat per a l’ocupació.