Incendi mortal a una cel·la de la presó d’Albocàsser

579
PUBLICITAT
  • Es tracta del tercer incendi en el mòdul d’aïllament en 15 dies

Segons ha donat a conéixer la Central Sindical Independent i de Funcionaris CSIF, la passada matinada ha mort un pres del Centre Penitenciari d’Albocàsser a conseqüència d’un incendi produït en el matalàs de la cel·la d’aïllament que ocupava. La investigació dels fets continua oberta. Des del sindicat indiquen que “malgrat que el personal del centre va actuar amb la màxima celeritat i professionalitat per a tractar de salvar la vida de l’intern, en tindre la finestra de la cel·la tancada, la combustió va ser més ràpida i aquest va morir, previsiblement, per inhalació de fum”.

El CSIF alerta que “es tracta del tercer incendi que es produeix en el mòdul d’aïllament en un període de tot just 15 dies”. I és que consideren necessari per a evitar que es repetisquen aquest tipus d’incidents que “s’incrementen amb celeritat tant els mitjans humans i materials com els jurídics per a poder actuar amb garanties en aquesta mena de casos”. Així demanen reforçar el personal i que se’ls proporcione la catalogació professional com a ‘agents de l’autoritat’, es revise la legislació que permet a aquesta mena de reus disposar d’encenedors com un dret més.

“En aquests moments el mòdul d’aïllament del centre penitenciari d’Albocàsser, que consta de més de mig centenar de cel·les i que actualment dona cabuda a més d’una trentena d’interns catalogats com d’alt risc, és un dels més perillosos i conflictius del panorama nacional”, expliquen i denuncien “l’enorme càrrega de treball que suporten els funcionaris que treballen en aquestes instal·lacions, que han d’afrontar aquest tipus d’incidents sense formació actualitzada i sense l’equipament adequats”.

A més, des del sindicat destaquen també la falta d’oferta formativa per als funcionaris, “l’últim curs de formació que es va fer en aquest àmbit va ser fa quatre anys i únicament es van oferir 20 places quan únicament a Albocàsser treballen prop de 400 funcionaris”.