Inauguren avui les exposicions del Congrés internacional de l’estatut de Morella

49
MORELLA
  • Aquestes estaran a les Sales Gòtiques i la Llotja de l’ajuntament fins al diumenge 27 d’octubre
  • Les jornades se celebraran entre el 25 i el 27 d’octubre i les inscripcions estan obertes a la pàgina web www.morella.net
  • El congrés tractarà el 40 aniversari de l’inici del procés autonòmic del País Valencià que va tindre lloc a Morella l’any 1979

Morella inaugura aquesta vesprada les exposicions Nosaltres. 30 anys de l’estatut d’autonomia, Mujeres de la Transición, 40 anys de les primeres eleccions democràtiques i Al Tall. 35 anys de música mediterrània des del País Valencià, les quals formen part del Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa a les 19.00 hores.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés i la regidora de Cultura Rocío Querol participaran en aquest acte que dóna inici a les exposicions que ompliran aquestes sales fins al 27 d’octubre. Aquestes exposicions es podran visitar de dimarts a divendres amb horari d’11.00 hores fins a les 14.00 hores al matí i des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores a la vesprada.

Així, han explicat que “són unes exposicions molt importants que mostren l’inici de la democràcia i de l’autonomia valenciana”. Els edils han destacat que “les exposicions i el Congrés internacional de l’estatut de Morella són activitats molt importants per a conéixer la nostra història més recent i el paper que va jugar Morella en tot aquest procés”. Finalment, han volgut “convidar i animar a totes i tots a vindre a l’ajuntament i veure aquestes exposicions que ocupen totes les sales visitables de l’edifici”.

Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa

Aquestes quatre exposicions formen part del Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa que tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 d’octubre a les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella. Aquest se celebra amb motiu del 40 aniversari de l’inici del procés autonòmic 1979-2019 del País Valencià i comptarà amb la participació de més de 40 ponents. A més, hi haurà altres activitats relacionades com cicles de cinema amb documentals i pel·lícules relacionades. Així, les inscripcions per a participar en aquest congrés estan obertes a través de la pàgina web www.morella.net.

El Congrés internacional de l’estatut de Morella i la construcció d’Europa compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, les Corts Valencianes, la Universitat Jaume I, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Morella.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA