Inaugurada l’exposició dels cartells de l’Anunci a Morella

485
PUBLICITAT

Les sales gòtiques de l’ajuntament de Morella alberguen l’exposició de cartells de l’Anunci del 55 Sexenni des d’avui. Aquesta estarà oberta fins al 29 de gener i es poden veure totes les creacions en les diferents categories del concurs realitzat per a escollir la imatge d’aquesta festa tan especial i important a Morella.

Cal recordar que es van presentar 21 cartells en la categoria principal, 2 de l’alumnat de l’IES Els Ports i 31 del CEIP Mare de Déu de Vallivana. Així, Miguel Ángel Troncho és l’autor del cartell que representarà l’Anunci durant tot l’any amb el títol Papers d’il·lusió. A més, L’Anunci del Sexenni fa Morella, de Rubén Planas, ha sigut el millor cartell d’un artista morellà; Bosc d’il·lusions, de Carla Segura, el millor cartell realitzat per l’alumnat de l’IES Els Ports; i Morella reciclada, d’alumnes de 6é de primària, el millor en la categoria d’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “l’Anunci és una festa molt important a Morella, ja que inicia l’any sexennal i el poble la viu amb molta il·lusió”. L’edil ha explicat que “esta exposició compta amb tots els cartells participants i com cada artista veu l’Anunci del Sexenni”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar de l’exposició, la qual estarà oberta fins al 29 de gener”.

L’Anunci és la festa que té lloc l’any anterior al Sexenni i que dóna l’inici un any de festa i tradició. L’Anunci tindrà lloc el diumenge 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti. Aquest consisteix en, com el seu nom indica, anunciar l’arribada d’un nou any sexennal a Morella amb el pregó. La celebració destaca per ser una guerra de confeti on es llancen 60 tones de paper de colors i participen  1.500 persones amb 40 carrosses, fabricades de manera artesanal.

Presentació de La festa de Sant Antoni
L’activitat ha continuat a la Sala del Justícia amb la presentació del llibre La festa de Sant Antoni a càrrec dels majorals i majorales. Cal recordar que, l’Associació Musical Mestre Candel és l’encarregada d’organitzar Sant Antoni de Morella 2023. Aquesta festa tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de gener.