Nota de premsa de la Universitat Jaume I de Castelló
Les universitats i PIMEs sòcies del projecte celebren la darrera reunió transnacional a Hongria
En el marc del projecte IN2RURAL, que sota la coordinació de la Universitat Jaume I busca la promoció de les energies renovables per al desenvolupament rural, s’han celebrat dos esdeveniments amb l’objecte de donar a conèixer les oportunitats que aquestes energies poden oferir per a la millora de les condicions de vida en els pobles de l’interior de la província de Castelló. La primera activitat s’ha celebrat a la Seu de la Ciutat i la segona a la Seu del Penyagolosa, amb una participació de 60 persones aproximadament.
Entre les presentacions realitzades es troben les experiències i resultats dels estudis de cas realitzats pels estudiants de la UJI Francisco Vidan, Ivan Segura, Javier Castelló i Mario Muñoz. Per a dur a terme aquests treballs, els estudiants han desenvolupat estàncies a pimes d’Espanya, Hongria i Romania. Concretament, les temàtiques dels estudis de cas han sigut l’aprofitament de biomassa en instal·lacions municipals de Vistabella, l’accés a l’energia en el Mas Torre Martínez (Vistabella), l’aprofitament de residus orgànics per a generar energia en Gaia (Hongria) i la instal·lació d’energia fotovoltaica i minieòlica a una zona rural de Bacau (Romania).
La monitorització d’aquestes activititas va ser un dels temes tractats en la 6ª Reunió Transnacional d’IN2RURAL, celebrada en Gyöngyös (Hongria) entre el 17 i el 19 de Juliol. Totes les universitats i pimes sòcies del projecte van estar representades per part de Leonor Hernández (coordinadora) i Isabel Giménez (ambdues de l’UJI), Gabriel Puiu (Universitatea Vasile Alecsandri” din Bacău), Zoltán Bujdosó i Noémi Fiser (Eszterházy Károly University of Applied Sciences), Jose Segarra i Zsuzsanna Kray (UMANS), Valerica Rusu (General Electric) i Csaba Patkós (Geolin).
En aquesta reunió, els participants van fer un seguiment dels darrers productes del projecte (com la guia sobre energies renovables per a xicotets municipis rurals), van avaluar els principals productes i experiències durant aquests tres anys de treball conjunt i van organitzar el procés per a la cloenda i justificació de les diferents activitats. A més, va tindre lloc una sessió específica per a valorar les accions que es duran a terme per a afavorir la continuació dels efectes del projecte una vegada haja finalitzat el cofinançament europeu, tractant de potenciar el seu impacte en el mig i llarg termini.