Igualtat subvenciona per primera vegada programes que fomenten l’equitat entre dones i homes

265
– La conselleria convoca per primera vegada aquestes ajudes a les quals podran accedir entitats sense ànim de lucre i associacions de dones i que compten amb un pressupost de 300.000 euros
– A través d’aquestes subvencions es finançaran actuacions per a visibilizar a la dona en tots els àmbits i potenciar el teixit associatiu de dones
– La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha incrementat enguany el pressupost de la Direcció general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere un 5,4 per cent fins als prop de 15 milions d’euros

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat per primer any ajudes que permetran subvencionar el desenvolupament de programes que fomenten l’equitat entre dones i homes, així com l’associacionisme de dones a la Comunitat Valenciana, amb una consignació pressupostària que arriba als 300.000 euros.

Aquestes ajudes, la convocatòria de les quals ha sigut publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), són un exemple més del compromís del Consell “en la lluita per la igualtat” entre homes i dones, on es vol treballar de la mà amb les entitats feministes perquè “un teixit associatiu fort” resulta fonamental per a avançar en el camí per a aconseguir una societat igualitària.

Així, ho ha explicat la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, qui ha defensat que l’Administració ha d’avançar “de la mà de les entitats, perquè una societat viva ha de ser una societat amb un teixit associatiu fort” i que siga un suport per al Consell en la lluita per a aconseguir la igualtat entre homes i dones.

Such ha explicat que seran objecte d’aquestes ajudes els programes que fomenten l’associacionisme de dones, amb la finalitat de potenciar i enfortir el teixit associatiu en aquest col·lectiu, com a base per a promoure la seua participació i presència en condicions igualitàries en tots els àmbits de la societat.

Les sol·licituds hauran de presentar-se entre el 26 d’agost i el 6 de setembre, i podran optar a elles, a més de les associacions de dones, totes aquelles entitats sense ànim de lucre que tinguen entre les seues finalitats la promoció i el foment de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

En el cas de programes de foment de l’associacionisme femení, podrà ser beneficiària qualsevol associació que acredite que, almenys, el 90 per cent dels seus components són dones.

Entre els criteris de valoració de les sol·licituds, es tindrà en compte l’antiguitat de l’entitat, la seua especialització, la presència equilibrada de dones en els òrgans de govern de la mateixa i la contractació de dones víctimes de violència de gènere, amb diversitat funcional igual o superior al 33 per cent o en risc d’exclusió.

A més, es tindrà en compte la possessió d’un certificat o distintiu empresarial en matèria d’igualtat o com a entitat col·laborada en igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Respecte al projecte objecte de finançament, es tindrà en compte a l’hora de la valoració la qualitat del mateix, els recursos humans i l’originalitat i viabilitat del projecte.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere ha incidit en el compromís de la conselleria amb aquestes polítiques, i en aquest sentit ha recordat que el pressupost destinat al seu departament va créixer en els comptes autonòmics d’enguany un 5,4 per cent, fins a arribar als prop de 15 milions d’euros, i ha afegit que aquesta ordre d’ajudes és una prova més del mateix.