Igualtat licitarà les obres de la residència per a persones majors de Sant Mateu l’any vinent

243
Reunió per parlar de la residència de Sant Mateu
Reunió per parlar de la residència de Sant Mateu
  • El centre ampliarà l’oferta de places en tota la comarca del Baix Maestrat
  • El director general d’Infraestructures de Serveis Socials i l’alcaldessa de Sant Mateu han mantingut una trobada per a tractar els detalls del projecte

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives licitarà l’any vinent les obres de construcció de la residència per a persones majors en situació de dependència de Sant Mateu, segons ha assenyalat el director general d’Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan.

Enric Juan ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Sant Mateu, Ana M. Besalduch, per a tractar els detalls del projecte, i ha explicat que en aquests moments es troba en fase d’adjudicació la redacció del projecte d’instal·lacions, un estudi de seguretat i salut, la gestió de residus i un projecte d’activitat per al centre, tot això per un import de 119.117 euros.

El director general ha indicat que es tracta de la “primera fase” per a la construcció de la residència i centre de dia per a persones majors dependents a Sant Mateu, que “ampliarà l’oferta d’aquesta mena d’infraestructures a la comarca del Baix Maestrat”.

Tal com ha explicat el director general, la construcció d’aquesta residència s’emmarca dins del “nou model residencial” per a persones majors impulsat per la Conselleria d’Igualtat que, entre altres mesures, “fomenta l’enfortiment del sistema de centres de titularitat pública, amb una atenció basada en la qualitat i la calidesa i que done resposta a la gran demanda que existeix actualment”.

El projecte contempla la construcció d’un complex amb 66 places residencials i 30 places d’atenció diürna, i comptarà amb un pressupost de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 7,5 milions d’euros.

Enric Juan ha detallat que el centre s’organitzarà en sis mòduls de convivència amb una capacitat per a albergar a 11 residents en cadascun d’ells, “de manera que cada mòdul s’assemble a un xicotet habitatge i a una llar familiar, amb les habitacions, el seu menjador, la seua cuina i la seua sala d’estar”.

Així mateix, ha destacat que aquest tipus de recursos en zones més despoblades de l’interior de la Comunitat Valenciana “permet a les persones en situació de dependència i amb major vulnerabilitat romandre prop dels seus municipis i comarques”.

L’edifici comptarà amb terrasses i zones comunes que compartiran els i les residents amb les persones usuàries del centre de dia, on disposaran de diferents activitats i d’una plantilla de professionals socials i sanitaris.

La construcció, en una parcel·la de 4.600 metres, amb un jardí central i moltes superfícies amb vidres, estarà situada en la zona urbana de Sant Mateu per a afavorir la integració de residents i persones usuàries en la comunitat.