Igualtat destina més de 5 milions d’euros per a la promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional

204
Foto d'arxiu. Taller de promoció de l'autonomia personal a Ares en novembre del 2022.
PUBLICITAT
  • Un total de 252 entitats sense ànim de lucre reben ajudes per al desenvolupament de 492 programes i serveis dirigits al col·lectiu
  • Se subvencionen programes de convivència, oci, cooperació, inserció, respir familiar, ocupació o foment de la vida independent, entre altres

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit enguany ajudes per un import de 5.750.000 euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre.

Segons la resolució publicada en el DOGV, en total s’ha subvencionat 252 entitats, 81 de les quals treballen a la província d’Alacant, 27 entitats a Castelló i 90 desenvolupen la seua tasca en l’àmbit de la província de València, a més de 54 entitats que atenen persones amb diversitat funcional en més d’una província.

A través de la convocatòria d’aquestes ajudes de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives se subvencionen programes de diverses tipologies, com ara convivència, promoció d’oci i temps lliure, cooperació social, intervenció per a la prevenció i la inserció social, respir familiar o suport i atenció sociosanitària.

Així mateix, se subvencionen programes d’ocupació amb suport, foment de la vida independent, teràpia assistida amb animals de companyia, col·laboració i dinamització d’entitats tutelars, programes d’activitats formatives i campanyes de sensibilització.

En total s’han subvencionat 492 programes: 157 a la província d’Alacant, amb un import total d’1.469.155 euros; 51 a la de Castelló i un total de 556.433 euros; 181 programes finançats a la província de València, amb una subvenció total de 2.126.612 euros, i, finalment, 103 programes d’àmbit comunitari i un import d’1.597.800 euros.

Els requisits per a optar a aquestes ajudes, tal com recull la convocatòria anual, estableixen que es tracte d’entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquesta classe de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies.

Per a la valoració de les sol·licituds s’ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, es valora l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal.

Així mateix, i dins del compliment de les clàusules socials, es valora la creació i el manteniment d’ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %.

La quantitat de la subvenció concedida a cadascuna de les entitats es determina en funció dels criteris de valoració que estableix la convocatòria, com ara l’interés i la repercussió social del programa o servei, la qualitat que tinga o la seua viabilitat econòmica, així com l’experiència de l’entitat sol·licitant.

Per a poder optar a una subvenció, les entitats han de presentar una memòria del programa, el servei o el pla d’actuació per a l’exercici sol·licitat, amb una anàlisi de situació i justificació de la seua necessitat, capacitat tècnica, de gestió i financera de l’entitat.